ΑΘΗΝΑ
02:50
|
26.04.2024
Πλήθος πολιτών, καλλιτεχνών και πολιτικών ανταποκρίθηκε απόψε στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης» του Μάνου Χατζιδάκη, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και το «Περιγιάλι» του Μίκη Θεοδωράκη, από τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και άλλους καλλιτέχνες της πόλης ολοκληρώθηκε απόψε μουσικά η διαμαρτυρία πλήθους πολιτών που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι πολίτες εναντιώνονται στην απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου και απαιτούν από την πολιτεία να εξασφαλίσει άλλη λύση, δίχως τον κατακερματισμό και “ξήλωμα” της Ιστορίας του τόπου.

Σταθμός Μετρό Βενιζέλου Θεσσαλονίκης | Cityportal.gr

«Η Θεσσαλονίκη είναι εδώ» σημείωσε νωρίτερα ο Δημήτρης Ζερβουδάκης εκπροσωπώντας το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος, προσθέτοντας ότι «δε θα μπορούσε να λείψει ο καλλιτεχνικός κόσμος ειδικά αυτήν την ύστατη στιγμή. Μπορούμε να το σταματήσουμε. Η Θεσσαλονίκη δείχνει ότι αφυπνίζεται», δήλωσε.

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης δικαιώθηκε στη διαμάχη για τα «Ανείπωτα»

Για «ξήλωμα της ιστορίας» σε μια πόλη με περισσότερα από 2.500 χρόνια ιστορία, μίλησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ - Newsbomb

Ο Φωκίων Δεληγιάννης, συντονιστής της εκτελεστικής γραμματείας της Κίνησης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δε χωρούν πείσματα ή μικροκομματικές επιδιώξεις για επιλογές καταστροφικών λύσεων».

Οι Θεσσαλονικείς ξύπνησαν

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα», τόνισε με τη σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

Πρόεδρος συλλόγου αρχαιολόγων στον Realfm: Η πολιτική ευθύνη δεν είναι α λα  καρτ | ενότητες, κοινωνία | Real.gr

Μέλη της Κίνησης και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα δύο σκάμματα στο σταθμό Μέτρο της Βενιζέλου.

«Οι άριστοι μιλούν. Η κυβέρνηση κωφεύει. κ. Πρωθυπουργέ σταματήστε το έγκλημα τώρα» έγραφε ένα μεγάλο πανό, πάνω στο οποίο υπήρχαν και 39 ονόματα Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων και φορέων που πρεσβεύουν την κατά χώρας διατήρηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, ενώ σε διάφορα πλακάτ υπήρχε σύνθημα «σας βλέπουμε».

Το πρωί αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του ίδιου κόμματος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μέλη της Κίνησης Πολιτών και συλλογικοτήτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα