ΑΘΗΝΑ
14:11
|
31.07.2021
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και κινήσεις πολιτών κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό του Μετρό της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό. Αρχικά στις 9:00 ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που ανακοίνωσαν, πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά στο εργοτάξιο του σταθμού.

Οι συγκεντρωμένοι αρχαιολόγοι και αλληλέγγυοι πολίτες έκλεισαν το πρωί την οδό Βενιζέλου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν κόμματα ( ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και δημοτικές παρατάξεις όπως η “Θεσσαλονίκη Μαζί”, η “Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής”, η “Λαϊκή Συσπείρωση”, και μέλη εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων της πόλης.

Το απόγευμα στις 19:30 μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για τον ίδιο λόγο στην Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου.

“Έχοντας την αιφνιδιαστική δημοσιογραφική ενημέρωση ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο τεμαχισμός και η απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου και με την πεποίθηση ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει τον τελευταίο λόγο, καλούμε τα μέλη της Κίνησης Πολιτών, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας και ολόκληρη την πόλη να βρίσκονται την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 19:30 στην Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η Κίνηση Πολιτών στηρίζει στην απεργιακή κινητοποίηση των αρχαιολόγων και την αποχή από κάθε εργασία στο σκάμμα του σταθμού Βενιζέλου. “Το προαναγγελθέν Έγκλημα που συστηματικά μεθόδευσε το Υπ. Πολιτισμού και η ελληνική κυβέρνηση αγνοώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις όλης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, αρνούμενη να μπει σε διάλογο με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, διασπείροντας ψεύδη, ανακρίβειες και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, φτάνει στο τέλος του. Χρησιμοποιώντας την ισχνή πλειοψηφία με την οποία το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την απόσπαση και επανατοποθέτηση των ευρημάτων του Σταθμού Βενιζέλου έχει ήδη ξεκινήσει τη μη αναστρέψιμη καταστροφή του μοναδικού αρχαιολογικού τοπίου της Θεσσαλονίκης. Η ύστατη προσπάθεια διάσωσής του είναι πια στα χέρια μας! Θα είμαστε όλοι εκεί!”, καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: Thessnews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα με το θύμα νεκρό επί μήνες σε μπαούλο

Γυναικοκτονία-Δάφνη: Για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διώκεται ο 40χρονος

Διαδηλώσεις και κατηγορίες σε βάρος της στρατιωτικής χούντας στη Μιανμάρ

Σκάνδαλα, πανδημία και λαϊκή αγανάκτηση επιταχύνουν την αποκαθήλωση του Μπολσονάρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα