ΑΘΗΝΑ
23:41
|
26.04.2024
Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γιατρός και ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γιώργος Παυλάκης, δήλωσε πως ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού χωρίς να έχουμε δει ωστόσο την κορύφωσή του. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παυλάκης εκτίμησε πως δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως. 

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα. Σε κάθε περίπτωση, αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν, είπε χαρακτηριστικά, “πιάσει όλη την κοινωνία. Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (Δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα”. Όπως αναφέρει ο γιατρός, ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

“Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο”, εξήγησε ο γιατρός και ερευνητής και πρόσθεσε πως δυστυχώς εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.

Αρκουμανέας: Πανδημία των ανεμβολίαστων


“Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά” προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρμουμανέας επικαλούμενος και το αμερικανικό CDC (Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων). 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Αρκουμανέας χαρακτήρισε “τρομακτικό” τον ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. “Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων”, είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ανέφερε μάλιστα ότι τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000. “Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία, κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ, διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους”, εκτίμησε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος δεν απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, εφόσον χρειαστεί. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα