ΑΘΗΝΑ
01:54
|
27.04.2024
Άλλοι δύο θετικοί αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό - Απολύθηκε κι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Έναρξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ανακοίνωσαν ότι άλλοι δύο αθλητές που διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό, διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές ανακοίνωσαν συνολικά 12 νέα κρούσματα κορονοϊού -συμπεριλαμβανομένων των δύο αθλητών- ανεβάζοντας στους 87, το σύνολο των ατόμων που μετέχουν στους Αγώνες κι έχουν διαγνωστεί θετικοί στην Covid-19.

Εξαιρετικά δύσκολη η απαλλαγή από τον ιό

Περίπου 950 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των επισήμων και των δημοσιογράφων, θα παρακολουθήσουν από κοντά την Παρασκευή την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανέφερε εκπρόσωπος των διοργανωτών την Πέμπτη (22/07).

“Στον παραπάνω αριθμό θα πρέπει να προστεθούν και οι αθλητές και προπονητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες” τόνισε ο Χιντεμάσα Νακαμούρα, επικεφαλής του κύριου κέντρου επιχειρήσεων του Τόκιο 2020.

Ερωτηθείς δε, για τον αριθμό των 87 μολύνσεων (έως τώρα) της Covid-19 μεταξύ αθλητών, αξιωματούχων και δημοσιογράφων, ο Νακαμούρα υπογράμμισε ότι η πλήρης απαλλαγή από τον ιό ήταν “εξαιρετικά δύσκολη”, καθιστώντας πολύ σημαντικό τον γρήγορο εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν νέων περιπτώσεων.

Και νέο σκάνδαλο…

Μια σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται αξιωματούχοι και στελέχη που εργάζονται στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ενδέχεται να έχουν αποθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους απ’ το να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δήλωσε την Πέμπτη (22/07) η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των εφετινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Χιρόσι Σασάκι, παραιτήθηκε μετά από υποτιμητικό σχόλιό του σε μία γυναίκα.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι διοργανωτές απέλυσαν και το νέο διευθυντή της Τελετής, Κεντάρο Κομπαγιάσι, λόγω σχολίων που είχε κάνει στο παρελθόν για το Ολοκαύτωμα. Από την πλευρά της πάντως, η Σέικο Χασιμότο διευκρίνισε προς τους δημοσιογράφους που δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα