ΑΘΗΝΑ
01:33
|
27.04.2024
Δεκάδες Παλαιστίνιοι έπαθαν δύσπνοια ή τραυματίστηκαν από τις σφαίρες "καουτσούκ" του στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ή υπέστησαν δύσπνοια από βροχή σφαιρών “καουτσούκ” και δακρυγόνων που έριξαν εναντίον τους Ισραηλινοί στρατιώτες σε μία προσπάθεια να διαλύσουν συγκέντρωση κατά νέας προσπάθειας Εβραίων εποίκων να καταλάβουν παλαιστινιακή γη για να επεκτείνουν παρακείμενο παράνομο εποικισμό.

Εικόνα

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, oι συγκρούσεις διαδηλωτών και στρατιωτών σημειώθηκαν κοντά στο χωριό Μπέιτ Ντατζάν, που βρίσκεται ανατολικά της Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με μέλη της παλαιστινιακής “Επιτροπής Άμυνας Γης”, Σαλίκμ Αμπού Τζάι,ς οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές ρίχνοντας εναντίον τους σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα τραυματίζοντας αρκετά σοβαρά τουλάχιστον επτά άτομα. Προκαλώντας σε δεκάες άλλα δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.

Εικόνα

Το Μπέιτ Ντατζάν εδώ και μήνες έχει μετατραπεί σε νέο πεδίο μάχης Παλαιστινίων αγωνιστών που μάχονται με ειρηνικούς τρόπους για να εμποδίσουν νέα κλοπή της γης τους από οργανωμένα ισχυρά συμφέροντα Εβραίων εποίκων, που έχουν εξελιχθεί (υπό την προστασία του στρατού) σε αληθινή μάστιγα βάρβαρης βίας, κλοπών, καταστροφών και κατασχέσεων γης σε όλη την Δυτική Όχθη.

Κάθε Παρασκευή βράδυ, χιλιάδες κάτοικοι του χωριού, κρατώντας στα χέρια πυρσούς, πραγματοποιούν ολονύχτιες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις προσπαθώντας να αντισταθούν στα σχέδια κλοπής της γης τους και περαιτέρω επιδείνωσης της ζωής τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα