ΑΘΗΝΑ
07:18
|
20.04.2024
Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές της εποχής των μουσώνων στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Οι απροσδόκητης έντασης βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές και πλημμύρησαν ποταμούς» είπε ο Ουντάβ Θακεράι, Πρώτος Υπουργός του ινδικού κρατιδίου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε το πρωί.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τάλιγε, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της οικονομικής πρωτεύουσας Μουμπάι, όταν μια κατολίσθηση ισοπέδωσε το μεγαλύτερο τμήμα του μικρού χωριού, ανέφεραν αξιωματούχοι του κρατιδίου.

Σε άλλες εννέα κατολισθήσεις σε άλλα μέρη του Μαχαράστρα, 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα, που συνδέονταν με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Όμως οι επιχειρήσεις διάσωσης περιπλέκονται λόγω των ζημιών και κυρίως των κατολισθήσεων που έχουν κόψει πολλές οδικές αρτηρίες, κυρίως τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μουμπάι, πρωτεύουσα του κρατιδίου, με τη Γκόα.

Τα ποτάμια υπερχείλισαν αφού σε πολλές περιοχές στις δυτικές ακτές του κρατιδίου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις ύψους 200 χιλιοστών σε διάστημα 24 ωρών, ενώ σε άλλες το ύψος της βροχής στο ίδιο διάστημα έφτασε τα 594 χιλιοστά.

Στα γειτονικά κρατίδια Καρνατάκα και Τελανγκάνα κάποια ποτάμια έχουν υπερχειλίσει και οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Παράλληλα, εκατοντάδες χωριά και πόλεις έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και δεν έχουν πόσιμο νερό, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωτατούχους του κρατιδίου που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hindustan Times

Στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, που συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και άλλοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κάθε χρόνο στη νότια Ασία. Ωστόσο την περίοδο αυτή καταγράφεται το 70% των βροχοπτώσεων στην Ινδία που είναι κρίσιμες για τη γεωργία.

Πηγές: Reuters, Hindustan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα