ΑΘΗΝΑ
15:44
|
19.04.2024
Φόρεσε νικάμπ, πήρε το διαβατήριο της συζύγου του και επιβιβάστηκε σε πτήση εσωτερικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ινδονήσιος θετικός στον νέο κορονοϊό μεταμφιέστηκε σε γυναίκα και επιχείρησε με την ταυτότητα της συζύγου του να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, φόρεσε νικάμπ, πήρε το διαβατήριο της συζύγου του, το δικό της αρνητικό διαγνωστικό τεστ PCR και επιβιβάστηκε σε πτήση εσωτερικού.

Στα μισά της πτήσης η απάτη αποκαλύφθηκε γιατί έκανε το λάθος να αλλάξει ρούχα. Η αλλαγή στην αμφίεσή του ήταν αναμενόμενο να κινήσει τις υποψίες του ιπτάμενου προσωπικού.  

Αμέσως μετά την προσγείωση της πτήσης ο Ινδονήσιος συνελήφθη και υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ. Βγήκε θετικός και προς το παρόν έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση. Θα ασκηθεί σε βάρος του δίωξη μόλις βγει από την καραντίνα.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει τις πτήσεις τους για τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας Έιντ αλ Άντχα, η οποία ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου. Στην Ινδονησία ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τα αεροπορικά ταξίδια λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχεδόν καθημερινά στην Ινδονησία ανακοινώνονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας έχουν αυξηθεί και παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε αποθέματα οξυγόνου. Μέχρι στιγμής η Ινδονησία έχει καταγράψει περίπου τρία εκατομμύρια μολύνσεις ενώ περισσότεροι από 72.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό.

Πηγή; BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα