ΑΘΗΝΑ
20:42
|
26.04.2024
Για υγειονομικούς και μαθητές - Η Ουγγαρία ακολουθεί τη στρατηγική της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στους τομείς της υγείας θα γίνει υποχρεωτικός ενώ πρόσθεσε πως όλοι οι μαθητές θα εμβολιαστούν πριν από την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός παρουσίασε τη νέα του στρατηγική για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας του σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Παρασκευή στην εκπομπή “Καλημέρα, Ουγγαρία”. “Ήδη κάποιοι εμβολιασμοί υγειονομικών είναι υποχρεωτικοί αλλά θα επεκταθούν”, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν τονίζοντας ότι οι αρχικές επιφυλάξεις του ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κάμφθηκαν μπροστά στο επερχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη. Ο Όρμπαν πρόσθεσε ότι θα προτείνει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των μαθητών άνω των 12 ετών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.    

Η Ουγγαρία ακολουθεί το παράδειγμα της Γαλλίας και Ελλάδας, οι δύο πρώτες χώρες στην Ευρώπη που προχώρησαν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τους υγειονομικούς και τους φροντιστές πρόνοιας. Τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών προκάλεσε αντιδράσεις και κύμα διαμαρτυρίας με πορείες στα αστικά κέντρα των δύο ευρωπαϊκών κρατών.

Η Ουγγαρία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα προσφέρει μια τρίτη ενισχυτική δόση των εμβολίων κατά τους κορονοϊού από την 1η του Αυγούστου. Περίπου το 55% του πληθυσμού της Ουγγαρίας έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων ενώ το 57% των Ούγγρων έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Η Ουγγαρία έχει εγκρίνει για κατεπείγουσα χρήση τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, το μονοδοσικό Johnson & Johnson αλλά και το ρωσικό Sputnik V και το κινεζικό Sinopharm. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα η Ουγγαρία έχει καταγράψει περίπου 810.000 μολύνσεις κορονοϊού και περισσότερους από 30.000 θανάτους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα