ΑΘΗΝΑ
23:48
|
26.04.2024
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ζήτησε να συμπεριληφθεί η προστασία του κλίματος στο γερμανικό Σύνταγμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρόσφατες πλημμύρες στη Γερμανία που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και περιβάλλον αυξάνουν την περιβαλλοντική ευαισθησία των γερμανικών θεσμών.

Πλημμύρες στη Γερμανία: Πάνω από 50 οι νεκροί, για λεηλασίες προειδοποιεί η  Αστυνομία - CNN.gr

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Ντιρκ Μέσνερ, ζήτησε σήμερα να χαρακτηριστεί η προστασία του κλίματος και η απαιτούμενη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή “κοινό καθήκον” και να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα.

Ξηρασία απειλεί τη Γερμανία | Περιβάλλον & Επιστήμη | DW | 26.04.2019

Ο Μέσνερ πρότεινε μιλώντας στο Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας ότι «η αποτελεσματική πρόληψη των καταστροφών μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τις κυβερνήσεις των κρατιδίων και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως τόνισε:

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προστασία του κλίματος και η απαιτούμενη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή πρέπει να γίνει κοινό καθήκον και γι΄αυτό πρέπει να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα. Αυτή θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Ίδια στάση τήρησε προ ημερών και η Σοσιαλδημοκράτισσα ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος (από το κόμμα SPD), Σβένια Σούλτσε ενώ ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιόχεν Φλάσμπαρτ επέκρινε σήμερα στο δίκτυο ARD την ανεπαρκή υποστήριξη της προστασίας του κλίματος στο παρελθόν. Εκτός από τα καιρικά φαινόμενα στη Γερμανία, ο Φλάσμπαρτ ανέφερε επίσης την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου στα τέλη Απριλίου ως λόγο ο οποίος αποδεικνύει την ανεπάρκεια αυτή.

Πώς η δεντροφύτευση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο  περιβάλλον | HuffPost Greece

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συνδέσμου της Γερμανικής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας Γιοργκ Άσμουσεν τόνισε μετά τις καταστροφκές πλημμύρες στο γερμανικό δημόσιο ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) τη σημασία της πρόληψης. Όπως είπε:

H πρόληψη είναι πολύ σημαντική για το μέλλον, διότι πρέπει να υπολογίζουμε με αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επί δεκαετίες παρατηρείται σταθερή αύξηση αυτών των φυσικών καταστροφών στη Γερμανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα