ΑΘΗΝΑ
06:55
|
25.04.2024
Έπεσαν περισσότεροι από 20 πυροβολισμοί έξω από εστιατόριο – Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από εστιατόριο σε πολυσύχναστη περιοχή της Ουάσινγκτον σε απόσταση περίπου δύο χιλιόμετρων από τον Λευκό Οίκο.

Πανικόβλητοι οι πελάτες του εστιατορίου που κάθονταν σε τραπεζάκια έξω προσπάθησαν να καλυφθούν από τον καταιγισμό των πυρών του δράστη. Αυτόπτες μάρτυρας δήλωσαν ότι έπεσαν περισσότεροι από 20 πυροβολισμοί και ότι ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληγές της αστυνομίας ένας εκ των δύο τραυματιών φαίνεται να ήταν ο στόχος της ένοπλης επίθεσης. Η αστυνομία αναζητά έναν ύποπτο, δηλαδή έναν άντρα με κίτρινη μπλούζα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο που έχει τοπικές πινακίδες κυκλοφορίας. Ακόμα, όπως επισημάνθηκε, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 20:00 (τοπική ώρα) στη 14η Οδό και, επί του παρόντος, δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που ο αριθμός των βίαιων εγκλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί σημαντικά, ο αριθμός των ένοπλων επιθέσεων αυξάνεται όχι μόνο στην Ουάσινγκτον αλλά και σε πολλά άλλα αστικά κέντρα της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ουάσινγκτον Ποστ” το ποσοστό των θανάτων από την ένοπλη βία αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο από το 2018. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 471 επιθέσεις με όπλα το τρέχον έτος ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα το 2020 είχαν καταγραφεί 434 ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα