ΑΘΗΝΑ
22:51
|
26.04.2024
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 εξήγειρε η απόφαση για την ακύρωση της βράβευσης του διασώστη προσφύγων, Ιάσωνα Αποστολοπουλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αιφνίδια απόφαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας να ακυρώσει την βράβευση του διεθνώς αναγνωρισμένου για την πολύτιμη δράση του στη διάσωση προσφύγων, Ιάσωνα Αποστολόπουλου, με αφορμή την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Αλγεινή εντύπωση προκαλούν δημοσιεύματα ότι η ΠτΔ ανακάλεσε την τιμητική διάκριση στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, διότι σε κάποιους δεν αρέσουν οι απόψεις του για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας πως «τόσο η ΠτΔ όσο και η κυβέρνηση οφείλουν μια καθαρή απάντηση».

Από την πλευρά του, ο Τομέας Δικαιωμάτων και το Τμήμα Προσφυγικής- Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως ο διασώστης «δεν χρειάζεται κανένα βραβείο από θεσμούς, που είναι πια απόλυτα ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν χρειάζεται κανένα βραβείο από θεσμούς, που είναι πια απόλυτα ταυτισμένοι με την κυβερνητική πολιτική της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Ο άνθρωπος αυτός με τη δράση του και έχοντας σώσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, έχει ήδη κατακτήσει πολλά βραβεία στις καρδιές των δημοκρατικών πολιτών της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Το γεγονός όμως ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας υποχωρεί στις απαιτήσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, η οποία μάλιστα διαφημίζει την παρέμβασή της, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονο προβληματισμό, λίγο καιρό μάλιστα μετά την φωτογράφιση της ΠτΔ στο τείχος της ντροπής στον Έβρο.

«Είναι δυνατόν να ανακλήθηκε στο και πέντε απόφαση παρασημοφόρησης; Είναι δυνατόν το ΥΠΕΞ να επέβαλε παρόμοιο εξευτελισμό στην Προεδρία; Για ποιο λόγο;» διερωτάται ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα υποβάλει σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση την Δευτέρα.

ΜέΡΑ25: Πλήγμα για τη Δημοκρατία την ημέρα Αποκατάστασής της

Για «ένα ακόμα περιστατικό που πλήττει την Δημοκρατία μας έλαβε -με τραγική ειρωνεία- χώρα με αφορμή την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με πρωταγωνιστές την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, έναν διασώστη με διεθνές και αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό έργο και τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. 

Μάλιστα, το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει πως «τίθεται επιτακτικά ζητήματα της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, ανήμερα της γιορτής της, επαναφέροντας σκοτεινές μνήμες, και αναζωπυρώνοντας το ανατριχιαστικό ερώτημα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας: “Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;”»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Ένα ακόμα περιστατικό που πλήττει την Δημοκρατία μας έλαβε -με τραγική ειρωνεία- χώρα με αφορμή την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με πρωταγωνιστές την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, έναν διασώστη με διεθνές και αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό έργο και τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είχε ανακοινωθεί από την ΠτΔ ότι θα λάμβανε τιμητική βράβευση για το έργο του από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την δεξίωση για την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μέχρι που λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, μία δημόσια παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «ανακοίνωσε» την ακύρωση της σχετικής βράβευσης, πριν καν το υπουργείου Εξωτερικών που μοιράζεται την ευθύνη των τιμητικών διακρίσεων ενημερώσει το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο, και χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την ίδια την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Αυτή η ανακοίνωση του κ. Μπογδάνου, ο οποίος διαβεβαιώνει τους αναγνώστες του στα σχόλια ότι «έγιναν τα δέοντα», γεννάει μια σειρά από ζητήματα:

* Η alt right ρητορικη του κ. Μπογδάνου (oι βίαιες επαναπροωθήσεις θαλασσοδαρμένων ψυχών βαφτίζονται «πολιτική υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας».) ξεβάφει επάνω στον κορυφαίο θεσμό της χώρας με ευθύνη της σιωπής  της τρέχουσας εκπροσώπου του για  το θέμα.
* Ο κ. Μπογδάνος δε μαρτυρά μόνο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη βράβευση του διασώστη, το γεγονός ότι υποκαθιστά το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ου μην και της Κυβέρνησης, δείχνει ενεργή εμπλοκή στην ίδια τη διαδικασία ματαίωσης της συγκεκριμένης βράβευσης.
*Τίθεται επιτακτικά ζητήματα της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, ανήμερα της γιορτής της, επαναφέροντας σκοτεινές μνήμες, και αναζωπυρώνοντας το ανατριχιαστικό ερώτημα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας:
«Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα