ΑΘΗΝΑ
11:11
|
18.04.2024
Ο 17χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση καταστολής διαδήλωσης κατά της καταπάτησης γης από εποίκους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός από ισραηλινά πυρά καταγγέλλεται πως έπεσε ο Mohammed Tamimi, ένας 17χρονος νεαρός, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, ένας συγγενής του εφήβου, ο Bilal Tamimi, δήλωσε πως ο 17χρονος πυροβολήθηκε στην πλάτη από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης που ξέσπασε μετά την είσοδο Ισραηλινών στρατευμάτων στο χωριό Nebi Saleh, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επέκταση ενός κοντινού ισραηλινού οικισμού στη γη τους. 

Την ίδια ώρα, μεγάλη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στο χωριό Beita την Παρασκευή, του οποίου οι κάτοικοι οργάνωσαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επεκτακτική δράση των ισραηλινών στα εδάφη τους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιατρικής υπηρεσίας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, που επικαλείται το AP, 21 άτομα τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πυρά και δεκάδες άλλοι επλήγησαν από πλαστικές σφαίρες. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στα στρατεύματα και πως τα στρατεύματα χρειάστηκε να απαντήσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Ελεύθερος ο 50χρονος κακοποιητής του ανήλικου μετανάστη

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα