ΑΘΗΝΑ
10:02
|
19.04.2024
Σε 40 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 40 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 705 πυροσβέστες με 219 οχήματα, 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, μεταξύ άλλων, φωτιά στην περιοχή Νέα Αλμυρή, Κορινθίας και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε». Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού – Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Επιχειρούν αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου ενώ με διαταγή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη, έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν και σε δύο μέτωπα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, όπου ξέσπασε φωτιά λίγο μετά το μεσημέρι. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απείλησαν αρχικά την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Λίμνης, αλλά επίγειες και εναέριες δυνάμεις την απέτρεψαν.

Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στο χωριό Μουρτιά επεκτάθηκε σε ελαιώνες και δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα 31 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα δημιούργησαν πολύ γρήγορα έναν κλοιό από εδάφους και αέρος, με συνέπεια να ελέγξουν πολύ γρήγορα την επέκταση της πυρκαγιάς και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες των δήμων αλλά και εθελοντικές ομάδες.

«Η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων από αέρος και από εδάφους απέτρεψε τα χειρότερα» δήλωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, συμπληρώνοντας πως «η φωτιά τέθηκε ήδη υπό έλεγχο».

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε δασική περιοχή του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν είκοσι οκτώ πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία και μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα