ΑΘΗΝΑ
10:36
|
25.04.2024
Πάνω από 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τις αρχές ενώ δεκάδες αγνοούνται ακόμη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 120 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχές στην Ινδία σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τις αρχές να ανακοινώνουν την Κυριακή πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 124 μέχρι στιγμής, ενώ οι διασώστες αναζητούνται μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια δεκάδες ακόμη αγνοούμενους.

Υπενθυμίζεται πως η δυτική ακτή της χώρας έχει πλημμυρίσει λόγω καταρρακτωδών βροχών από την Πέμπτη, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας να προειδοποιεί για περαιτέρω νεροποντές τις επόμενες ημέρες.

Στην πολιτεία Μαχαράστρα σκοτώθηκαν 114 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 40 έχασαν τη ζωή τους σε μια μεγάλη κατολίσθηση που έπληξε την πλαγιά του λόφου Taliye, νότια της Βομβάης, την Πέμπτη, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι μέσα σε λίγα λεπτά ισοπεδώθηκαν δεκάδες σπίτια.

Δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές κατολισθήσεις, επίσης νότια της Βομβάης. Σε τμήματα του Chiplun, η στάθμη του νερού αυξήθηκε σχεδόν στα 20 πόδια (έξι μέτρα) την Πέμπτη μετά από 24 ώρες αδιάλειπτης βροχής που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν δρόμοι και σπίτια.

Την ίδια ώρα, οκτώ ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ένα τοπικό νοσοκομείο Covid-19 έχασαν τη ζωή τους λόγω της διακοπής ρεύματος που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε έντεκα περιοχές, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι αναπνευστήρες.

«Ολόκληρη η ομάδα μου ασχολείται τώρα με επιχειρήσεις διάσωσης], δήλωσε το Σάββατο στο AFP ο Επιθεωρητής της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών, Rajesh Yawale, σημειώνοντας ότι πολλά πτώματα βρέθηκαν κολλημένα ανάμεσα στα δέντρα που είχαν πέσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα