ΑΘΗΝΑ
13:39
|
30.11.2023
Επίθεση ακόμη και στην εφεδρική της σελίδα καταγγέλλει η φεμινιστική συλλογικότητα, με τον αποκλεισμό από την πλατφόρμα να διαρκεί ήδη πολλές ημέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναστολή διαρκείας καταγγέλλεται πως έχει θέσει το Facebook την επίσημη, αλλά και την εφεδρική σελίδα της φεμινιστικής συλλογικότητας Sabbat. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συλλογικότητας, που δημοσιεύεται πλέον από άλλους λογαριασμούς και σελίδες, η συλλογικότητα βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με τον μηχανισμό «ελέγχου της υποκίνησης σε βία» του Facebook, με τον αποκλεισμό από την πλατφόρμα να διαρκεί για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες φορές που η σελίδα «κατέβηκε» από την πλατφόρμα με αιτιολογία την «παραβίαση των όρων της κοινότητας». 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που η συγκεκριμένη σελίδα χάνει το δικαίωμα πρόσβασής της στο facebook, καθώς την Τρίτη (13/7) το Facebook, κάνοντας και πάλι λόγο για «υποκίνηση σε βία», κατέβασε τη σελίδα, μετά από αναρτήσεις της που σχετίζονταν με την υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης κοπέλας από τον αστυνομικό, Δημήτρη Μπουγιούκο, και τον πατέρα της, η οποία είχε έρθει πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.

Στη συνέχεια, η σελίδα τέθηκε ξανά εκτός λειτουργίας από το βράδυ της 18ης Ιουλίου, με τα μέλη της συλλογικότητας να σημειώνουν σε φεδρική σελίδα με το όνομα Sabbat πως «όπως δηλώσαμε και την πρώτη φορά που μας στέρησαν τη σελίδα μας, θεωρούμε οτι η προσπάθεια φίμωσης μας δεν είναι τυχαία». Ωστόσο, τα μεσάνυχτα της 20ης Ιουλίου ανακλήθηκε η δημοσίευση και της εφεδρικής σελίδας, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή στους χρήστες του Facebook με αιτιολογία και πάλι την «παραβίαση των όρων της πλατφόρμας».

«Πόσο πολύ μπορεί να ενοχλεί μια ριζοσπαστική φεμινιστική σελίδα και κάτ’ επέκταση μια συλλογικότητα; Πόσο ενοχλεί η αναδειξη των περιστατικών εμφυλης βίας, τα ονόματα των δολοφονημένων αδελφών μας, η αποκάλυψη της διάχυτης κουλτούρας βιασμού; Πόσο ενοχλεί που μιλάμε για έναν ταξικό, διαθεματικό συμπεριληπτικο φεμινισμό την ώρα που προσπαθούν από το Μητσοτάκη μέχρι τον Τσίπρα και την Χίλαρι Κλίντον να μας πείσουν πως φεμινισμός σημαίνει πολιτική ορθότητα και διευθυντικές θέσεις για τις γυναίκες; Ποσο ενοχλεί να παλεύεις εναντια όχι μόνο στην καταπίεση, αλλά και την εκμετάλλευση, να θέλεις να συγκρουστείς με καπιταλισμό και πατριαρχία;» διερωτώνται τα μέλη της Sabbat. 

«Αυτή είναι η “δημοκρατία” της κοινότητας του faceboook που επιτρέπει σε σελίδες που σπέρνουν μίσος, μισαλλοδοξία, φασισμό, ρατσισμό να υπάρχουν κανονικά, αλλά φροντιζει να σιγήσει εκείνες που στέκονται από ταξική σκοπιά στο πλάι των πιο καταπιεζομενων» σημειώνουν μεταξύ άλλων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της φεμινιστικής συλλογικότητας:

#unbansabbat 

? Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας η συλλογικότητα Sabbat-burn the rich not the witch δέχεται “επίθεση” από την “πολιτική της κοινότητας” του facebook. Στις 13/07 γίνεται η πρώτη επίθεση με την επίσημη σελίδα της Sabbat να ξεδημοσιευεται από το facebook. Στη συνέχεια και μετά τη δημοσιοποιηση του γεγονότος και το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τη συλλογικότητα “πήραμε” άμεσα τη σελίδα μας πίσω. Ωστόσο λίγες μέρες μετά το facebook κατέβασε και εξαφάνισε τη σελίδα μας. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε μια δεύτερη, “εφεδρική” με το όνομα “Sabbat”. Στις 20/07 τα μεσάνυχτα και η δεύτερη σελίδα ξεδημοσιευτηκε και πλέον δεν είναι ορατή στους χρήστες και πάλι με αιτιολογία την “παραβίαση των όρων της κοινότητας”.

? Πόσο πολύ μπορεί να ενοχλεί μια ριζοσπαστική φεμινιστική σελίδα και κάτ’ επέκταση μια συλλογικότητα; Πόσο ενοχλεί η αναδειξη των περιστατικών εμφυλης βίας, τα ονόματα των δολοφονημένων αδελφών μας, η αποκάλυψη της διάχυτης κουλτούρας βιασμού; Πόσο ενοχλεί που μιλάμε για έναν ταξικό, διαθεματικό συμπεριληπτικο φεμινισμό την ώρα που προσπαθούν από το Μητσοτάκη μέχρι τον Τσίπρα και την Χίλαρι Κλίντον να μας πείσουν πως φεμινισμός σημαίνει πολιτική ορθότητα και διευθυντικές θέσεις για τις γυναίκες; Ποσο ενοχλεί να παλεύεις εναντια όχι μόνο στην καταπίεση, αλλά και την εκμετάλλευση, να θέλεις να συγκρουστείς με καπιταλισμό και πατριαρχία; Προφανώς πολύ. Για αυτό πέφτουν σελίδες όπως της Sabbat-burn the rich not the witch και άλλων πολιτικών συλλογικοτήτων (ή και προσώπων). Αυτή είναι η “δημοκρατία” της κοινότητας του faceboook που επιτρέπει σε σελίδες που σπέρνουν μίσος, μισαλλοδοξία, φασισμό, ρατσισμό να υπάρχουν κανονικά, αλλά φροντιζει να σιγήσει εκείνες που στέκονται από ταξική σκοπιά στο πλάι των πιο καταπιεζομενων. 

? Όσες σελίδες και να μας ρίξουν η φωνή μας δε θα σιγήσει. Θα φτιάξουμε κι άλλες, αλλά το βασικότερο είναι πως θα γινόμαστε όλο και πιο πολλές/πολλά/πολλοί στο δρόμο και θα τους τρομάζουμε. Θα τρομάζουμε την κυριαρχία τους και την “παντοδυναμία ” τους γιατί ξέρουμε ότι αυτό που φοβίζει είναι ο μαχητικός αγώνας των από κάτω για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, χειραφέτηση.

✊ Και τώρα και πάντα είμαστε οι φωνές που δε σιωπούν ποτέ! Θα μας βρίσκετε μπροστά σας!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: 9χρονος αναγκάστηκε να κόψει το σχολείο λόγω κατεστραμμένου δρόμου

Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές

Πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού και στο Νεπάλ

Σε συμφωνία η Ε.Ε. για την προστασία των δημοσιογράφων από «αγωγές SLAPP»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα