ΑΘΗΝΑ
23:17
|
19.10.2021
Οι εργαζόμενοι θα δουν από τον Σεπτέμβριο μικτή αύξηση στο ημερομίσθιό τους κατά 0,52 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 13 ευρώ (2%) μηνιαίως, δηλαδή κατά 0,52 ευρώ στο ημερομίσθιο, θα εισηγηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, την ώρα που οι ανατιμήσεις σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια χτυπάνε κόκκινο.

Ο νέος κατώτατος μισθός των 663 ευρώ θα εφαρμοστεί το φθινόπωρο μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Έτσι, οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό θα δουν από τον Σεπτέμβριο μικτή αύξηση στην τσέπη τους την ημέρα κατά 0,52 ευρώ, που σημαίνει ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών  θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ, δηλαδή, αύξηση 0,58 λεπτά του ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των εργοδοτικών φορέων είχε ταχθεί υπέρ του “παγώματος” του κατώτατου μισθού στα σημερινά επίπεδα, με το επιχείρημα ότι οι επιπτώσεις ενδεχόμενης αύξησής του στο δυσοίωνο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα είναι δυσμενείς για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την ανεργία.

Το Μαξίμου θα προχωρήσει τελικά στη “συμβολική” όπως την αποκαλεί “αύξηση”, ευελπιστώντας ότι η κίνηση θα τονώσει την ψυχολογία της αγοράς.

Αυξήσεις έγιναν και σε άλλες χώρες της ΕΕ όπως στη Γαλλία και τη Μάλτα (1%), στην Πολωνία 7,7%, στην Κροατία 4,6% και στη Λετονία 16,3%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερευνες FBI σε σπίτια Ρώσου δισεκατομμυριούχου

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο στο Μάντσεστερ

Εξώδικο στον ΑΝΤ1 για τη σύνδεση του ΠΑΟΚ με την Βουλγαρία

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση από τον Τσίπρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα