ΑΘΗΝΑ
07:41
|
05.07.2022
Νέα επέλαση καύσωνα με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν μέχρι και στους 45 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται από την Τετάρτη στη χώρα μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα επέλαση καύσωνα με θερμοκρασίες που θα ανέλθουν μέχρι και στους 45 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η εβδομάδα ξεκινά με καλές θερμοκρασίες, μελτέμια και υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ξεκινά, όμως στη διάρκεια της εβδομάδας επιστρέφουν οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και αναμένεται ισχυρός καύσωνας, που η διάρκειά του θα θυμίζει εκείνον του 1987.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 42 με 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ προς το παρόν δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί η ακριβής διάρκεια του καύσωνα.

“Ενδέχεται να πάμε έτσι μέχρι και τις 5 με 7 Αυγούστου”, ανέφερε ο μετεωρολόγος, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τουλάχιστον ως προς τη διάρκειά του, ο καύσωνας αυτός θα θυμίζει εκείνον του 1987.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει από την Τετάρτη και μετά, αλλά δυσκολότερα θα είναι το Σαββατοκύριακο, οπότε και η καυτή αέρια μάζα θα κατακλύσει το σύνολο της χώρας μας με το θερμόμετρο να αναμένεται να δείξει έως και 45 βαθμούς Κελσίου.

Θα είναι ο ισχυρότερος καύσωνας του καλοκαιριού, σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαίνεται ανεξέλεγκτος ο πύρινος εφιάλτης στην Φωκίδα

Έκτακτα μέτρα σε πέντε περιφέρειες της Ιταλίας λόγω λειψυδρίας

Χέ@ε ψηλά κι αγνάντευε… αρκεί να μη σε βλέπουν

Φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα