ΑΘΗΝΑ
06:31
|
01.07.2022
Σκιά, κλιματιστικά, άφθονο νερό και ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά συνιστούν οι ειδικοί...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση ετοιμότητας ζήτησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να τεθούν οι αρμόδιες περιφερειακές, δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες ενόψει του νέου κύματος παρατεταμένου καύσωνα που αναμένουμε από αύριο, Τρίτη. Στόχος είναι να μειωθούν οι δυσάρεστες συνέπειες και τα προβλήματα υγείας σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως η θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Παράλληλα, υπενθύμισε σε όλους μας τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να πάρουμε για να βγούμε όσο το δυνατόν περισσότερο “αλώβητοι” από τη νέα “επίθεση”μεγάλης ζέστης.

Ανεμιστήρες, καπέλα, γυαλιά και άφθονο νερό…

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες:

  •  Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

Αποφεύγουμε τον ήλιο και τις περιττές μετακινήσεις και τηρούμε τα γνωστά και δοκιμασμένα μέτρα, έχοντας "αγκαλιά" ανεμιστήρες και κλιματιστικά...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιές στην Κρήτη – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Η 4η δόση του εμβολίου αφορά μόνο τις ευπαθείς ομάδες

ΣτΕ: Συνταγματικό το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως στους αρνητές εμβολιασμού άνω των 60

Ερωτήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΜέΡΑ 25 στη Βουλή για τα ζωολογικά πάρκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα