ΑΘΗΝΑ
23:35
|
24.04.2024
Η "Ταξική Ενότητα" στο σωματείο Ξενοδοϋπαλλήλων Χανίων απαιτεί έρευνα και μέτρα προστασίας των εργαζομένων μετά την ηλεκτροπληξία που σκότωσε 37χρονο εργαζόμενο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η «Ταξική Ενότητα» στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Χανίων εκφράζοντας βαθιά θλίψη για τον απρόσμενο θάνατο 37χρονου εργαζόμενου την Κυριακή έπειτα από ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο της περιοχής του Καβρού, απαιτεί την διαλεύκανση των αιτιών και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως το νέο εργατικό δυστύχημα δεν προκαλεί μόνο θλίψη αλλά και αγανάκτηση καθώς προστίθεται στα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στα ξενοδοχεία των Χανίων ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των λειψών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της τραγικής υποστελέχωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στον νομό.

Αυτά τα περιστατικά, τονίζει, «αποδεικνύουν περίτρανα ότι η “ανάπτυξη”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ και γεύονται οι ξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά, πραγματικά τρέφεται από το αίμα της εργατικής τάξης! Και συνεχίζει:

Η “ανάπτυξή” τους, όπως και η κρίση τους, προϋποθέτουν το ξεζούμισμα ως και τη θυσία της ζωής μας και των παιδιών μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στα ξενοδοχεία είναι ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που εξυπηρετούν διαχρονικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Εν μέσω πανδημίας, εξόφθαλμα πλέον φαίνονται οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους εργασιακούς χώρους, δικαιώματα τα οποία θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, των μονοπωλίων στον τουρισμό.

Η οργή και η αγανάκτηση όλων μας για τον άδικο χαμό του συναδέλφου θα πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση και διεκδίκηση.

Ζητού ως εκ τούτου, την άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως:

  • Άμεση διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα.
  • Πλήρη αποζημίωση στην οικογένειά του.
  • Επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους συναδέλφους.
  • Στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους εργασιακούς χώρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα