ΑΘΗΝΑ
02:35
|
24.04.2024
Συναγερμός σήμανε στη γερμανική πόλη Λεβερκούζεν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών της εταιρείας Currenta.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη (27/6) στη γερμανική πόλη Λεβερκούζεν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων, στέλνοντας ένα σύννεφο τοξικού νέφους στον ουρανό και αφήνοντας αρκετούς τραυματίες.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν αρκετοί εργαζόμενοι, δύο από τους οποίους σοβαρά, ενώ αγνοούνται πέντε υπάλληλοι του εργοστασίου, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας Currenta που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές της Γερμανίας χαρακτήρισε την έκρηξη ως “ακραία απειλή” σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger, η έκρηξε έλαβε χώρα σε δεξαμενή αποθήκευσης αποβλήτων στην περιοχή Μπίριγκ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το τοξικό νέφος που έχει σκεπάσει την περιοχή, ανησυχεί έντονα τις αρχές, οι οποίες χαρακτήρισαν το συμβάν “άκρως επικίνδυνο” και προειδοποίησαν τους κατοίκους του Λεβερκούζεν, που βρίσκονται 20 χιλιόμετρα (13 μίλια) βόρεια της Κολωνίας να παραμείνουν μέσα στις κατοικίες τους και να κλείσουν αμέσως τα παράθυρα και τις πόρτες.


Στον αυτοκινητόδρομο “Λεβερκούζεν – Βεστ” η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως και στις δύο κατευθύνσεις.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη.

Η Bayer, ένας από τους μεγαλύτερους χημικούς κατασκευαστές της Γερμανίας, εδρεύει στο Λεβερκούζεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα