ΑΘΗΝΑ
04:15
|
20.04.2024
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υφυπουργός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενοι στο μέτωπο πυρκαγιάς που εξαπλώθηκε το απόγευμα από τη Σταμάτα σε Διόνυσο και Ροδόπολη Αττικής είπαν πως βαίνει προς ύφεση χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων και χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τις 17.00 το απόγευμα,εκτίμησαν πως η πυρκαγιά τίθεται υπό έλεγχο, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που παρουσίασε η επιχείρηση για την κατάσβεσή τους, τονίζοντας πως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Πρόσθεσαν πως επιχειρούν 340 πυροσβέστες, 110 πυροσβεστικά οχήματα και εννιά πυροσβεστικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων το ρωσικό μεγαθήριο Μπέριεφ και 12 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Επιβεβαίωσαν τέλος τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πρόκληση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο νεκροταφείο της Σταμάτας γύρω στις 11.00 π.μ.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιοι ερευνητές της Πυροσβεστικής θα οδηγηθούν σε συμπεράσματα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Απηύθυνε τέλος έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα