ΑΘΗΝΑ
05:54
|
19.04.2024
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει στα πρώτα σπίτια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής καίει, αυτή την ώρα, φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει στα πρώτα σπίτια αλλά είναι νωρίς για να γνωρίζουμε εάν έχουν υποστεί ζημιές.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ ανέφερε πως έχει εκκενωθεί ο οικισμός “Γαλήνη” και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο. Επιπλέον απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. “Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο” είπε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα πέντε μποφόρ.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Γαλήνη.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 68 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ενεργοποιήθηκε το 112


Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

“Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies” αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα