ΑΘΗΝΑ
06:05
|
25.09.2021
H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χαλαρώνει τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού για τους ανήλικους επιβάτες 12-17 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χαλαρώνει τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού για τους ανήλικους επιβάτες 12-17 ετών αναφορικά με τις πτήσεις εσωτερικού προς τους νησιώτικους προορισμούς.

Συγκεκριμένα, με νέα αεροπορική οδηγία για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1/7/2009), η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προηγούμενη notam, για την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος οι επιβάτες ηλικίας 12-17 ετών, έπρεπε να έχουν μαζί τους είτε rapid test έως 48 ωρών ή PCR έως 72 ωρών.

Επιπλέον, υπήρχε σύσταση για διενέργεια self test προς όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών κατά την επιστροφή τους από τα νησιά.

“Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test”, αναφέρεται στη νέα οδηγία.

Οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν καθώς σύμφωνα με την ΥΠΑ παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία για τις πτήσεις εσωτερικού.

Σύμφωνα με αυτή οι επιβάτες από την ηπειρωτική χώρα θα ταξιδεύουν σε νησιωτικούς προορισμούς μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ (PCR 72 ωρών /RAPID 48 ωρών), ή βεβαίωσης νόσησης.

Σημειώνεται ότι μετά τη Μύκονο, τα επόμενα νησιά που φαίνεται να “κοκκινίζουν” είναι η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κρήτη, ενώ έπονται η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, με την αρμόδια επιτροπή να κρίνει τις επόμενες ημέρες εάν θα εφαρμοστούν και σ’ αυτά περιοριστικά μέτρα τύπου Μυκόνου ή ένα μοντέλο με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα σε κέντρα διασκέδασης με συνωστισμό και όρθιους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 26/7, έπαψαν να ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη Μύκονο από τις 17 Ιουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Διαβουλεύσεις για να αποβιβαστούν 152 μετανάστες

Εξωδικαστική συμφωνία των ΗΠΑ με την Μενγκ Ουαντζού της Huawei

Δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία “απέναντι σε κοινούς εχθρούς” αναζητά ο Μητσοτάκης

Λα Πάλμα: Εκκένωση τριών πόλεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα