ΑΘΗΝΑ
09:37
|
25.04.2024
Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Με rapid και μοριακά τεστ η είσοδος στις τάξεις των ανεμβολίαστων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού για την “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις”.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και ότι η είσοδος στις τάξεις των ανεμβολίαστων θα γίνεται με rapid και μοριακό τεστ.

Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια τη συνδρομή όλων των κομμάτων και των εμβολιασμένων συναδέλφων τους.

Αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ωστόσο στην παρούσα φάση έκρινε ότι δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.

Το 70% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί, τόνισε ο πρωθυπουργός, και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς θα είναι δύσκολη η αναπλήρωσή τους από το φθινόπωρο εάν νοσήσουν μαζικά.

“Καθώς πλησιάζει πια ο Σεπτέμβριος το πρώτο μας μέλημα θα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος αν είχε παιδί σε αυτή την ηλικία θα το εμβολίαζε άφοβα. 

“Είναι μια προσωπική απόφαση, κάθε οικογένεια θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν θα είχα κανένα δισταγμό να το εμβολιάσω”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για “την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών” που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έρχεται να συμπληρώσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια οι οποίες ήρθαν ως συνέχεια των 4.500 προσλήψεων στην ειδική αγωγή.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άτοπη την πρόσφατη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ σε περίπτωση επανεκλογής του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην καθιέρωση ξένης γλώσσας από το νηπιαγωγείο, τα 123 νέα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, τα εργαστήρια, το νέο ψηφιακό εξοπλισμό, τα μαθήματα δεξιοτήτων παντού, την επιμόρφωση διδασκόντων και το διπλασιασμό των πρότυπων σχολείων.

«Μόνο φέτος για 4.039 θέσεις στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία κατατέθηκαν παραπάνω από 13.000 μοναδικές αιτήσεις. Στα 6 πρότυπα επαγγελματικά λύκεια, από την πρώτη φάση ήδη έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων που είχε συμπληρωθεί ολόκληρη τη χρονιά πέρσι. Η κοινωνία δεν είναι απλά πια πιο ώριμη από ποτέ για αυτές τις αλλαγές, τις επιζητά με ένταση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραβρεθεί στο κοινοβούλιο για να στηρίξει το ομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, σχετικά με αλλαγές στην διοίκηση των σχολείων, που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ολόκληρης της αντιπολίτευσης αναμένεται να προκαλέσει γενικευμένη αντιπαράθεση σε επίπεδο αρχηγών. 

Επικριτικός ήταν σε χθεσινές δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως “είναι ντροπή για τη χώρα να έχουμε μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τον κόπο των νοικοκυριών, των οικογενειών που επενδύουν τις ελπίδες τους αλλά και τα χρήματά τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους”.

Πεδίο αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι και το θέμα του Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού. Το ζήτημα προέκυψε μετά από δημοσιεύματα στην εφημερίδα Documento που αναφέρουν ότι εταιρεία του εξωτερικού, της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνεται στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργού, παρά το ότι φέρεται να της ανήκει σύμφωνα με στοιχεία των Γαλλικών Αρχών.

 Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ αναφέρει μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Εσχες του Πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές”.

Μέχρι την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, αναμένεται να πάρουν το λόγο και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα