ΑΘΗΝΑ
09:03
|
26.04.2024
Η Δημόσια Τηλεόραση ανακοίνωσε ότι μετά το ρατσιστικό σχόλιο του ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης παύεται από την ΕΡΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δημόσια Τηλεόραση ανακοίνωσε ότι μετά το ρατσιστικό σχόλιο του ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης παύεται από την ΕΡΤ.


“Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1” αναφέρεται στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημοσθένης Καρμοίρης, μιλώντας κατά την πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Νότιας Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ, προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο.

“Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ” είπε αρχικά, για να προσθέσει, επιχειρώντας να κάνει χιούμορ: “Επειδή είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;” συνέχισε.

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαρουσιαστής Δημήτρης Κοτταρίδης έβαλαν τα γέλια. 


Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη στον τελικό της σκοποβολής, λέγοντας πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κατέλαβε την 6η θέση, “τα θαλάσσωσε”.
Το σχόλιο προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να αναγκάζεται να ζητήσει δημόσι συγγνώμη λίγο αργότερα.

Το σχόλιο του Δημοσθένη Καρμοίρη στην ΕΡΤ για την έκτη θέση που κατέλαβε η Άννα Κορακάκη στα 10 μέτρα του αεροβόλου πιστολιού προκάλεσε την έντονη ενόχληση και δυσαρέσκεια του αδελφού της, Διονύση.


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Διονύσης Κορακάκης και αφού είχε τελειώσει η συνέντευξη, πρόσθεσε ότι “δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ένας επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης θεωρεί την 6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ότι είναι… θαλάσσωμα. Έχουμε μείνει έκπληκτοι με τη δήλωση αυτή που έκανε. Απαξιώνει όλη την υπερπροσπάθεια της Άννας και άλλων αθλητών που θα φέρουν επιτυχίες στην Ελλάδα”.


Ο Δημοσθένης Καρμοίρης, μίλησε για το θέμα στο sdna λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “ίσως η έκφρασή μου “Τα θαλάσσωσε η Άννα Κορακάκη” να ήταν υπερβολική και άτυχη και αν στενοχώρησα την αξιοσέβαστη αθλήτριά μας ή την οικογένειά της, ζητώ δημόσια συγγνώμη. Εξυπακούεται πως δεν είχα αυτό τον σκοπό. Ήταν ένας τρόπος έκφρασης (που, ξαναλέω, μπορεί να ήταν και άστοχος) για να πω ότι σύμφωνα με τα όσα αδιανόητα έχει προσφέρει έως και σήμερα η Άννα αλλά και σύμφωνα με την κλάση και την ποιότητά της, ελπίζαμε και περιμέναμε κάτι καλύτερο από την 6η θέση που κατέλαβε εν τέλει”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα