ΑΘΗΝΑ
07:28
|
24.09.2021
Το νέο παιδικό μουσείο ANOHA προσφέρει ευκαιρίες μόρφωσης και ψυχαγωγίας μέσω της "Κιβωτού του Νώε".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του για τους χιλιάδες μικρούς επισκέπτες το νέο παιδικό μουσείο ANOHA που βρίσκεται απέναντι από το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου με βασική ατραξιόν μια ξύλινη, σε σχήμα ντόνατ, “κιβωτό” γεμάτη με 150 γλυπτά ζώα, μέσω των οποίων οι μικροί επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν και για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Μικρά, μεγάλα, γνωστά ή άγνωστα τα δεκάδες ξύλινα ζώα “υιοθετούνται” από τα παιδιά εν είδει παιχνιδιού και μαθαίνουν γι’αυτά με τρόπο αβίαστο και ξεκούραστο.

Two children stand next to an orangutan made of everyday objects

Στο κέντρο του νέου παιδικού μουσείου βρίσκεται μία μεγάλη ξύλινη κιβωτός, μέσα και έξω από την οποία υπάρχουν δεκάδες είδη ζώων που πετούν, κολυμπούν, περπατούν ή σέρνονται…

A lurking lynx made of everyday objects sits on a hut made of wood and net. In the background, a snake is meandering on the ceiling. It is composed of barrels

Το μουσείο ANOHA απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από τριών έως 12 ετών και τους προσφέρει πολλές ευκαιρίες μόρφωσης και ψυχαγωγίας.

Child touches a fox built from a volleyball and wooden elements

Η ιδέα του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να χρησιμοποιήσει την ιστορία της Κιβωτού του Νώε ως εύκολο τρόπο κατανόησης ζητημάτων που αφορούν στην κλιματική αλλαγή. Η αρχική επωνυμία του ήταν «Arche Noah» – «Κιβωτός του Νώε» στα γερμανικά – αλλά επελέγη το ANOHA ως λέξη την οποία μπορούν να προφέρουν όλες οι ηλικίες.

A unicorn made of spoons, shovels and other elements behind which children play

Βρίσκεται απέναντι από το Εβραϊκό Μουσείο, μέσα σε κτήριο μπρουταλιστικού ρυθμού που στέγαζε παλιά αγορά λουλουδιών.

Άφησαν εν πολλοίς ανέγγιχτο το κτήριο της δεκαετίας του 1960, ενθέτοντας μόνο μια ξύλινη δομή μέσα στον τσιμεντένιο σκελετό.

Ο καλλιτέχνης Wolfram Spyra σχεδίασε έναν χώρο ως προθάλαμο της κιβωτού, ο οποίος μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών εκθεμάτων που σχετίζονται με την ιστορία του Κατακλυσμού που υπάρχει στην Τορά (την Πεντάτευχο) γεννά την αίσθηση ότι ο επισκέπτης βρίσκεται κάτω από το νερό.

Με την είσοδο στο μουσείο, ο επισκέπτης βρίσκεται σε έναν χώρο με ράμπες, κλίμακες, διαδραστικές εκθέσεις και σημεία για παιχνίδι που θέτουν επί τάπητος τα πάντα: από βιολογικούς κύκλους διαφόρων ειδών μέχρι τον σχεδιασμό κατοικιών που είναι ανθεκτικές στις πλημμύρες.

«Σχεδιάσαμε το ANOHA μέσα από τον φακό της εμπειρίας ενός παιδιού» υπογράμμισε ο επικεφαλής σχεδιασμού Alan Maskin.

Δεκαοχτώ Γερμανοί καλλιτέχνες δημιούργησαν από επαναχρησιμοποιημένα ή ανακυκλωμένα καθημερινά αντικείμενα περισσότερα από 150 γλυπτά ζώα, τα οποία είναι διάσπαρτα στον χώρο δίνοντας χαρά και γνώσεις στους μικρούς επισκέπτες.

Three children sitting on a net
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος και αγωνιστής Σπύρος Δημητριάδης

Η προϊούσα πολυδιάσπαση της Δύσης

Είδη πολυτελείας τα φρούτα και τα λαχανικά για τους φτωχούς στη Γερμανία

Ολλανδία: Δικαστήριο έδωσε άδεια σε 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα