ΑΘΗΝΑ
13:08
|
20.04.2024
Mε το εθνόσημο στην στολή του αγωνίστηκε τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τρίτο αγώνα του όπου και νίκησε τον Aμερικανό Φράνσις Τιαφό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mε το εθνόσημο στην στολή του αγωνίστηκε τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τρίτο αγώνα του στα ολυμπιακά κορτ, όπου και νίκησε με 2-0 (6-3, 6-4) τον Aμερικανό Φράνσις Τιαφό.

Σημειώνεται ότι η εμφάνιση τόσο του Στέφανου Τσιτσιπά όσο και της Μαρίας Σάκκαρη στους δυο πρώτους αγώνες τους χωρίς το εθνόσημο στην στολή τους είχε προκαλέσει σάλο και καταιγισμό αρνητικών σχολίων.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η ΕΟΕ που ζήτησε από τους δυο αθλητές και μέλη της Ελληνικής ολυμπιακής ομάδας να αλλάξουν τις φανέλες και να εμφανιστούν με το εθνόσημο στον επόμενο αγώνα τους.

Οι αντιδράσεις στην Ελλάδα για την απουσία του εθνόσημου από τις στολές των Σάκκαρη και Τσιτσιπά, ξέσπασαν όταν οι Έλληνες φίλαθλοι είδαν τον κορυφαίο στον κόσμο τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνίζεται με το εθνόσημο της Σερβίας, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες αθλητές δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Η αλήθεια είναι ότι στους αγώνες τένις των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές με απόφαση της ΔΟΕ,  δεν έχουν την υποχρέωση να φορούν τις στολές των εθνικών τους ομάδων παρά μόνο στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις τους.

Η παραχώρηση αυτή έχει γίνει από την ΔΟΕ, προκειμένου να προσελκύσει τα μεγάλα ονόματα του επαγγελματικού τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς έτσι θα μπορούσαν να φέρουν αγωνιζόμενοι τα σήματα των χορηγών τους.

Τελικά η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, ζήτησε από τους αθλητές να εμφανιστούν με τα ρούχα των χορηγών τους έχοντας το εθνόσημο στη φανέλα τους.


 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

100… παρά δύο ο ΠΑΟΚ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα