ΑΘΗΝΑ
19:26
|
25.04.2024
"Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή", δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες θα εισέρχονται στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και μετά το φθινόπωρο, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

“Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι απασχολεί την κυβέρνηση και συζητείται το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων στην εστίαση, αλλά διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού των ανεμβιολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αν το φθινόπωρο καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο βρίσκονται:

-Οι εκπαιδευτικοί, αν και στην παρούσα φάση δεν κρίνεται απαραίτητο. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να εισέλθουν στις τάξεις τους.

-Οι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.

-Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα. 

Επίσης, υποχρεωτικός θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

Πηγή: skai.gr/

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα