ΑΘΗΝΑ
17:23
|
03.03.2024
Ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι η παραλλαγή Δέλτα θα καταστεί «το κυρίαρχο στέλεχος» στην περιοχή αυτή, όπου έχει εμβολιαστεί το 5,5% του πληθυσμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κρούσματα της μετάλλαξης “Δέλτα” του κορονοϊού λόγω της σημαντικής αύξησης των μολύνσεων σε 15 χώρες του Μάγρεμπ, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, που αντιμετωπίζουν “τέταρτο κύμα” της πανδημίας, έχοντας ανεμβολίαστο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους.

Η μετάλλαξη “Δέλτα” έχει εξαπλωθεί σε 15 από τις 21 χώρες περιοχής που εκτείνεται από το Μαρόκο μέχρι το Πακιστάν, περνώντας από τη Σαουδική Αραβία και τη Σομαλία. Περιλαμβάνει επίσης και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Η κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα πυροδοτεί την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από Covid-19 σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό των χωρών της λεγόμενης από τον ΠΟΥ περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Οργανισμός σε μια ανακοίνωσή του.

«Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα και οι νοσηλείες αφορούν μη εμβολιασμένα άτομα. Βιώνουμε σήμερα το τέταρτο κύμα της Covid-19 σε αυτήν την περιοχή», είπε ο Άχμετ Μαντάρι, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος του ΠΟΥ.

Αύξηση κρουσμάτων 55% σε ένα μήνα

Μέσα σε έναν μήνα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 55% και οι θάνατοι κατά 15%. Κάθε εβδομάδα στην περιοχή αυτή καταγράφονται περισσότερες από 310.000 μολύνσεις και 3.500 θάνατοι.

Ορισμένες χώρες, όπως η Τυνησία (που καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στη Βόρεια Αφρική) δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκαλεί η έκρξη των κρουσμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται ακόμη και έλλειψη φιαλών οξυγόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι η παραλλαγή Δέλτα θα καταστεί «το κυρίαρχο στέλεχος» στην περιοχή αυτή, όπου μόνο το 5,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Virological, το ιικό φορτίο, στα πρώτα τεστ των ασθενών που προσβλήθηκαν από την παραλλαγή Δέλτα, ήταν 1.000 φορές υψηλότερο από εκείνο που παρατηρήθηκε στους ασθενείς του πρώτου κύματος του ιού, το 2020.

MediLabSecure : news
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήμος Αθηναίων: Πρόγραμμα εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο οι παχύσαρκοι στον πλανήτη

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Διαπιστώθηκαν παραβιάσεις πρωτοκόλλου σε εργαστήρια της Neuralink

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα