ΑΘΗΝΑ
13:51
|
25.09.2021
Ανιμέτωπο με το τέταρτο κύμα της πανδημίας το Ισραήλ συστήνει στους ηλικιωμένους τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 15 ημέρες, το Ισραήλ που είχε ηγηθεί παγκοσμίως του εμβολιαστικού προγράμματος, θα δεχτεί πλήγμα από το τέταρτο πανδημικό κύμα του κορονοϊού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Jerusalem Post.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 2.000 επί δύο συνεχόμενες ημέρες με τους επικεφαλής των νοσοκομείων να παραδέχονται ότι έχουν αρχίσει να αισθάνονται πίεση.

“Αν δεν κάνουμε γρήγορα βήματα, στις επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορούσαμε να δούμε 800, 1.000 ή περισσότερους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Rabin Medical Center-Beilinson Campus, καθηγητής Εϊτάν Βέρτχαϊμ.

“Θα είμαστε και πάλι στο ίδιο σημείο, εκεί που βρισκόμαστε ακριβώς πριν από ένα χρόνο” πρόσθεσε.

Στις 28 Ιουλίου του 2020, το Ισραήλ κατέγραφε 2.125 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ την Τετάρτη 28 Ιουλίου οι αρχές εντόπισαν 2.267 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας συστήνει στους ηλικιωμένους να κάνουν μία τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο, η επιτροπή εμφανίζεται διχασμένη για τον όριο ηλικίας: αν δηλαδή θα πρέπει οι ηλικιωμένοι που θα κάνουν την τρίτη ενισχυτική δόση να είναι άνω των 60, 65 ή των 70 ετών.

Ορισμένα στοιχεία έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών συμπτωμάτων στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών έχει μειωθεί στο 81 % από 97 % που ήταν τον Ιανουάριο, αναφέρει η εφημερίδα “Haaretz”.

Τα περισσότερα μέλη της επιτροπής προτιμούν η τρίτη ενισχυτική δόση να χορηγηθεί σε άτομα άνω των 60 ενώ άλλοι πρότειναν να αυξηθεί ο πήχης στα 65 ή τα 70. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Νάχμαν Άσχ, θα λάβει την τελική απόφαση.

Το Ισραήλ άρχισε να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις σε ανοσοκατασταλμένους πολίτες του αυτόν τον μήνα σε κατά περίπτωση βάση.

“Βλέπουμε μια δραματική πτώση στο επίπεδο της ανοσίας και γνωρίζουμε ότι οι ηλικιωμένοι ανταποκρίνονται λιγότερο στα εμβόλια απ’ ότι οι νέοι αλλά δεν έχουμε αυτά τα δεδομένα για τη νόσο COVID-19”, είπε.

Στο μεταξύ, τo 20% των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα που είχαν πλήρως εμβολιαστεί, βρέθηκαν θετικοί και νοσούν από την Covid.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν, τουλάχιστον ένας νεκρός

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά έλέγχο για εσωτερική πληροφόρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ

Αντ. Σαμαράς: Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία του Ευρωστρατού

Θεοδωρικάκος vs αντιεμβολιαστές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα