ΑΘΗΝΑ
05:04
|
25.09.2021
Το 87% των Τυνήσιων στηρίζουν τις αποφάσεις του προέδρου της χώρας, Καίς Σαίντ, κατά της κυβέρνησης Μασίσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την συντριπτική στήριξη του τυνησιακού λαού προκαλεί η απόφαση του προέδρου της χώρας, Καίς Σαίντ να αποπέμψει την περασμένη Κυριακή τον ισλαμιστή πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι, να άρει την βουλευτική ασυλία και να αναστείλει τις εργασίες της βουλής για ένα μήνα.

Τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Emrod Consulting καταγράφεται πως το 87% των Τυνήσιων που ερωτήθηκαν από τις 26 ως τις 28 Ιουλίου στην πρωτεύουσα Τύνιδα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, στηρίζουν τις αποφάσεις του Καίς Σαίντ. Διαφωνεί με αυτές το 3% των ερωτηθέντων.

Το 86% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της αναστολής λειτουργίας της βουλής και αντίθετο το 6%.

Το 88% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας και το 4$ εναντίον.

Το 84% είναι υπέρ της αποπομπής του ισλαμιστή πρωθυπουργού (από το κόμμα Ενάχντα) και το 6% αντίθετο.

Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που γίνονταν εδώ και καιρό σε αρκετές πόλεις της Τυνησίας μετά την παταγώδη αποτυχία των ισλαμιστών να διαχειριστούν την κρίση της πανδημίας, (δεδομένου ότι η χώρα έχει αναλογικά το υψηλότερο ποσοστό θανατηφόρων κρουσμάτων σε όλη την Αφρική), να πατάξουν τη διαφθορά και να φρενάρουν την οικονομική κρίση και την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας που ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος του λαού.

H αποτυχία των ισλαμιστών να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματα της χώρας εξηγεί γιατί οι περισσότεροι Τυνήσιοι πανηγύρισαν το βράδυ της Κυριακής όταν άκουσαν τον πρόεδρο Σαίντ πως απέπεμψε τον πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Καίς Σαίντ έδειξε έτοιμος να συνεχίσει το “ξεκαθάρισμα” σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις και πόστα εξουσίας, με τελευταίο “θύμα” τον επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης, Μοχάμεντ αλ Ντάχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Διαβουλεύσεις για να αποβιβαστούν 152 μετανάστες

Εξωδικαστική συμφωνία των ΗΠΑ με την Μενγκ Ουαντζού της Huawei

Δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία “απέναντι σε κοινούς εχθρούς” αναζητά ο Μητσοτάκης

Λα Πάλμα: Εκκένωση τριών πόλεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα