ΑΘΗΝΑ
01:19
|
24.04.2024
Οι ελληνικές αρχές ενισχύουν την αστυνομική παρουσία στη Μύκονο και την Ίο εν μέσω ανησυχητικής εξάπλωσης των παραλλαγών του κορoνοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική εφημερίδα “Guardian” αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δύο ελληνικά νησιά, καθώς η τουριστική περίοδος της χώρας κινείται σε υψηλές ταχύτητες εν μέσω ανησυχητικής εξάπλωσης των παραλλαγών του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αναπτύσσονται επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις στη Μύκονο και την Ίο καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τους τοπικούς επιχειρηματίες που δεν συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημίας της νόσου.

Περίπου 186 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στη Μύκονο, ενώ πριν από ένα χρόνο, ήταν μόλις 56.

Χθες, άλλοι 30 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από αξιωματούχους ασφαλείας και μυστικούς πράκτορες, μετέβησαν στην ‘Ιο, το κυκλαδίτικο νησί μήκους 11 μιλίων, δημοφιλές στους νεαρούς τουρίστες που διασκεδάζουν στα μπαρ, τις ντίσκο και τα κλαμπ, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο Έλληνας υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι η κατάσταση στα νησιά Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο είναι επίσης ανησυχητική.

Τα νησιά του νότιου Αιγαίου της Ελλάδας απόκτησαν πριν από ένα 24ωρο σκούρο κόκκινο χρώμα στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Covid γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα ταξίδια από και προς αυτές τις περιοχές αποθαρρύνονται.

Τα ποσοστά μόλυνσης έχουν αυξηθεί μεταξύ των ατόμων ηλικίας 20 έως 30 ετών -με τα περισσότερα να είναι ασυμπτωματικά σε μια χώρα που μέχρι σήμερα έχει καταγράψει πάνω από 485.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού και σχεδόν 13.000 θανάτους από Covid-19, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η ελληνική βιομηχανία διακοπών έχει πάει σχετικά καλά τις 10 εβδομάδες από τότε που η χώρα άνοιξε στους τουρίστες, με τους ξενοδόχους να αναφέρουν αξιοσημείωτη αύξηση των κρατήσεων τόσο από Ευρωπαίους όσο και από Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Οι αφίξεις αυξήθηκαν στη χώρα κατά 130% από πέρυσι, αν και υστερούν ακόμη μπροστά στο τουριστικό ρεκόρ του 2019, όταν η Ελλάδα προσέλκυσε 33,1 εκατομμύρια τουρίστες. Τα έσοδα από τον τουρισμό τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν “περισσότερο από 400% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

“Η παραλλαγή Δέλτα σημαίνει ότι κάθε χώρα αντιμετωπίζει το τέταρτο κύμα της πανδημίας τώρα και όχι τον Νοέμβριο όπως αναμενόταν”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. “Ενώ τα ξενοδοχεία και οι χώροι οικογενειακού τύπου χώροι φιλοξενίας εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα με επιμέλεια, υπάρχει λιγότερη συμφόρηση από ό, τι θα θέλαμε να δούμε στα μπαρ, ειδικά μεταξύ των νεότερων ατόμων … έτσι προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρηθεί κάποια ισορροπία” τόνισε ο υπουργός.

“Αναπληρώσαμε κάποιο χαμένο έδαφος… περίπου 140.000 επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν φτάσει στη χώρα από τις 19 Ιουλίου, αν και υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί. Η Βρετανία είναι μια σημαντική αγορά” πρόσθεσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Διαχείριση του μη διαχειρίσιμου

Αλλά με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα , οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας μιλούν για “διαχείριση του μη διαχειρίσιμου” καθώς νέες προκλήσεις αναδύονται καθημερινά, σχολιάζει το ρεπορτάζ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας και μουσική απαγόρευση μιας εβδομάδας στη Μύκονο, αφού τα ποσοστά μετάδοσης εκτοξεύθηκαν στα ύψη στο νησί.

Αυτήν την εβδομάδα, Έλληνες αξιωματούχοι υγείας ανακοίνωσαν ότι έχουν εμβολιαστεί πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 25% του ελληνικού ΑΕΠ με μία στις πέντε θέσεις εργασίας να εξαρτώνται από αυτόν τον τομέα. Τον Ιούνιο, η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεψε ότι θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να επιστρέψουν τα έσοδα στα επίπεδα πριν από την πανδημία, καθώς όπως είπε ο υπουργός, τα έσοδα για φέτος είναι απίθανο να ξεπεράσουν το 40% εκείνων του 2019, όταν τα κέρδη της βιομηχανίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών -18 δισ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα