ΑΘΗΝΑ
15:34
|
29.01.2023
Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων ενόψει του ιστορικού καύσωνα που σαρώνει τη χώρα, προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων ενόψει του ιστορικού καύσωνα που σαρώνει τη χώρα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας.

Τέσσερις άξονες μέτρων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, κάλεσε τους πολίτες να προβαίνουν σε “στοχευμένη χρήση ρεύματος και νερού, για να μην υπάρξει πρόβλημα” και τόνισε ότι τα μέτρα θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες:

  • την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών,
  • την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών,
  • την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη
  • την προστασία των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σημείωσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους δήμους της χώρας για τη φιλοξενία σε κλιματιζόμενους χώρους των αστέγων, ενώ έγινε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν στις άσκοπες μετακινήσεις όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα.

Αναφορικά με την πρόληψη των πυρκαγιών είπε πως στην “μάχη” μπαίνει και η Αστυνομία η οποία θα κάνει συνεχείς περιπολίες σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εστίες πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοϊδης απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. “Η ΛΕΑ σώζει ζωές”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Είναι μια μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί με συνεργασία και αλληλεγγύη”.

Ακολούθως ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο φαινόμενο που θα έχει μεγάλη διάρκεια, υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να σπάσει το φράγμα των 42-43 βαθμών Κελσίου.

Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα-Τρίτη. Ακολούθως από Τετάρτη το κύμα θα υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδα”, σημείωσε ο κ. Κολυδάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το στεγαστικό δράμα της Ισπανίας δεν έχει τέλος

Νεκρός Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς φρουρούς ασφαλείας

Αχτσιόγλου: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου

Η Τουρκία απελαύνει 139 Αφγανούς μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα