ΑΘΗΝΑ
14:02
|
25.09.2021
Η ΑΔΕΔΥ και άλλες ομοσπονδίες εργαζόμενων στράφηκαν στο ΣτΕ θεωρώντας πως η απονομή συντάξεων από ιδιώτες αντιβαίνει το Σύνταγμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέμα αντισυνταγματικότητας της σύμπραξης δικηγόρων και λογιστών –φοροτεχνικών στην απονομή των συντάξεων έθεσε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Σκαλτσούνης.

Στο ΣτΕ έχουν επίσης προσφύγει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και ένας συνταξιούχος.

Ολοι ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή άμεσης αναστολής και ακύρωσης της υπ΄ αρθμ. 45891/2021 απόφασης του υπουργού Εργασίας για «τον καθορισμό των προϋποθέσεων, κανόνων, διαδικασίας και λοιπών θεμάτων για την πιστοποίηση επαγγελματιών για την εφαρμογή του άρθρου 255 του νόμου 4798/2021».

Μεταξύ άλλων οι ομοσπονδίες εκτιμούν πως επιδιώκεται απονομή των συντάξεων με την σύμπραξη ιδιωτών («πιστοποιημένοι επαγγελματίες»), μετά την περάτωση σεμιναρίων επιμόρφωσης. Θεωρούν επιπλέον πως η παραπάνω υπουργική απόφαση και ο σχετικός νόμος προσκρούουν αφενός στο άρθρο 22 του Συντάγματος που αναφέρει ρητώς ότι το κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, αφετέρου αντιβαίνουν στο άρθρο 103 του Συντάγματος που επιτάσσει στελέχωση της δημόσιας διοίκησης από δημοσίους υπαλλήλους, όπως και στα άρθρα 1, 8, 20, 25, 26, 93, 94 και 95 του Συντάγματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βιέννη: Απομάκρυνση του σταθμάρχη της CIA

Επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν, τουλάχιστον ένας νεκρός

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά έλέγχο για εσωτερική πληροφόρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ

Αντ. Σαμαράς: Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία του Ευρωστρατού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα