ΑΘΗΝΑ
04:53
|
25.09.2021
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν απόψε οι αστυνομικοί που αγνόησαν, ενώ κλήθηκαν να επιληφθούν στη Δάφνη τις καταγγελίες κατοίκων για την άσκηση βίας σε βάρος της 31χρονης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν απόψε οι αστυνομικοί που αγνόησαν, ενώ κλήθηκαν να επιληφθούν στη Δάφνη τις καταγγελίες κατοίκων για την άσκηση βίας σε βάρος της 31χρονης που δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον 40χρονο σύζυγό της.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται:

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι  στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη το γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει πως από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, “τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα”. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών. Και καταλήγει επισημαίνοντας:

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Διαβουλεύσεις για να αποβιβαστούν 152 μετανάστες

Λα Πάλμα: Εκκένωση τριών πόλεων

Αφγανιστάν: «Οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί θα επιστρέψουν», λέει ανώτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επιβολή επιπλέον κυρώσεων ύψους 2,5 εκ. ευρώ για την υπόθεση Folli Follie

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα