ΑΘΗΝΑ
10:16
|
04.06.2026
Ισχυρός σεισμός στο Περού άφησε πίσω του πάνω από 40 τραυματίες και καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 40 τραυματίες, εκ των οποίος τρεις σε σοβαρή κατάσταση άφησε πίσω του ισχυρός σεισμός στην παραμεθόρια περιοχή Περού -Ισημερινού την Παρασκευή.

Το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών GFZ (GFZ) έκανε λόγο για σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, η δόνηση καταγράφηκε στις 12:10 (20:10 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 12χλμ δυτικά της πόλης Σουλάνα, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και με εστιακό βάθος 36χλ.

Ο Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος ανακηρύχθηκε επισήμως ως πρόεδρος της χώρας την Τετάρτη, μετέβη στις πόλεις Σουλάνα και Πιούρα που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό. 

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα και σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό στην Πιούρα. Αρχικά, βοηθάμε στο συντονισμό των άμεσων ενεργειών που μπορεί να χρειαστεί ο πληθυσμός του βόρειου τμήματος της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι η διαφύλαξη της ακεραιότητας όλων των πολιτών» δήλωσε ο νέος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά-Νεκρός ο οδηγός (upd)

Με τις ζέστες επέστρεψε… η καφέ βλέννα μαζί με τη δυσοσμία της στα νερά του Θερμαϊκού

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Απολογείται στον ανακριτή ο δράστης

Ημέρα διαλόγου στη Θεσσαλονίκη: Προϋποθέσεις για μια κυρίαρχη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα