ΑΘΗΝΑ
03:27
|
25.04.2024
Θερμοκρασίες επιφάνειας άνω των 60°C κατέγραψε θερμική κάμερα την Κυριακή 1 Αυγούστου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θερμοκρασίες άνω των 60°C καταγράφηκαν σε πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία Ομονοίας που πραγματοποίησε την Κυριακή 1 Αυγούστου η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr, με τη χρήση θερμικής κάμερας. 

Σύμφωνα με την ομάδα που εκπόνησε το έργο με τίτλο «Η Αθήνα φλέγεται. Το ωραιότερο μνημείο του κόσμου και το ιστορικό της κέντρο παραδομένα στον καύσωνα», καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας και το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στην Αθήνα,  στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας 

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C. Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60°C), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις. 

Όπως υπενθυμίζει το meteo.gr, «από τη Δευτέρα 02/08 η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη 05/08 θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι μέγιστες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου. Υποχώρηση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Παρασκευή 06/08».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα