ΑΘΗΝΑ
05:21
|
25.09.2021
Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές σήμερα η Πελόζι προτρέπει την κυβέρνηση να ανανεώσει το μορατόριουμ, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κάλεσε και πάλι σήμερα τον Λευκό Οίκο να παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, το οποίο έχει ήδη λήξει, αφού το Κογκρέσο δεν έκανε καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να παρατείνει το μορατόριουμ για να προστατευθούν εκατομμύρια ενοικιαστές που κινδυνεύουν με έξωση επειδή δεν κατέβαλαν τα ενοικια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η απαγόρευση εξώσεων έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές σήμερα η Πελόζι προτρέπει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ανανεώσει το μορατόριουμ, χωρίς να έχει την έγκριση του Κογκρέσου. Μια τέτοια παράταση θα δώσει το χρονικό περιθώριο ώστε να διανεμηθούν τα 46,5 δισεκατομμύρια (δισ.) δολάρια που έχει ήδη διαθέσει το Κογκρέσο ως οικονομική βοήθεια προς τους ενοικιαστές. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περίπου 3 δισ. δολάρια από αυτά τα χρήματα.

Σύμφωνα με την Νάνσι Πελόζι η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, σκοπεύει να ενημερώσει αύριο τα μέλη του Κογκρέσου επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων,. Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απαγόρευσαν τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο μορατόριουμ που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο. Τον Ιούνιο τα CDC έδωσαν παράταση ενός μήνα στην απαγόρευση, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Πηγές: The Hill

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Διαβουλεύσεις για να αποβιβαστούν 152 μετανάστες

Εξωδικαστική συμφωνία των ΗΠΑ με την Μενγκ Ουαντζού της Huawei

Δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία “απέναντι σε κοινούς εχθρούς” αναζητά ο Μητσοτάκης

Λα Πάλμα: Εκκένωση τριών πόλεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα