ΑΘΗΝΑ
04:35
|
25.09.2021
Οι χάκερ ζήτησαν λύτρα σε ψηφιακό κρυπτονόμισμα, bitcoin ώστε να επιτρέψουν την ομαλή επαναλειτουργία του συστήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυβερνοεπίθεση στους κεντρικούς υπολογιστές και τα αρχεία εμβολιαστικού κέντρου κατά του κορονοϊού στην περιφέρεια της Ρώμης πραγματοποίησαν χάκερς με αποτέλεσμα να βάλουν στο χέρι τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών και να μπλοκάρουν τις διαδικασίες εμβολισμού χιλιάδων πολιτών που επρόκειτο να εμβολιαστούν.

Μεταξύ των προσωπικών δεδομένων που έβαλαν στο χέρι οι χάκερς εκτιμάται πως μπορεί να συυμπεριλαμβάνονται και αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι οι οποίοι, ως γνωστόν, εμβολιάστηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, πρόκειται για «κυβερνοεπίθεση» η οποία ξεκίνησε από το εξωτερικό, πιθανώς από την Γερμανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιταλικών ΜΜΕ (π.χ. εφημερίδα La Repubblica), οι χάκερ ζήτησαν λύτρα και την καταβολή τους σε ψηφιακό κρυπτονόμισμα, bitcoin ώστε να επιτρέψουν την ομαλή επαναλειτουργία του συστήματος.

Η ίδια εφημερίδα εκτιμά πως τέθηκε σε κίνδυνο “η εθνική ασφάλεια της Ιταλίας” και ως εκ τούτου ζήτησε τη βοήθεια ειδικών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί η κυβερνοεπίθεση.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας La Stampa δεν απέκλειε πίσω από το «χακάρισμα» και την υποκλοπή στοιχείων να κρύβονται αρνητές του εμβολίου, οι οποίοι θέλουν να επιβραδύνουν την ολοκλήρωση της εμβολιαστικής εκστρατείας, που έχει προγραμματισθεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Διαβουλεύσεις για να αποβιβαστούν 152 μετανάστες

Λα Πάλμα: Εκκένωση τριών πόλεων

Αφγανιστάν: «Οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί θα επιστρέψουν», λέει ανώτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν

Κορoνοϊός: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid test το Σάββατο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα