ΑΘΗΝΑ
07:21
|
26.04.2024
Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν πριν από λίγο οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στη Ρόδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν πριν από λίγο οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου.

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί η εστία φωτιάς που υπάρχει στην περιοχή.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα.

Δόθηκε εντολή για την εκκένωση της κοινότητας των Μαριτσών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας

Την ίδια στιγμή, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθενται οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Κυριακή στο νησί.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, ήτοι έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

Εν τω μεταξύ, μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν, εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές.

52 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας και συνολικά επιχείρησαν 1.155 πυροσβέστες με 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 388 οχήματα, 17 Α/Φ και 17 Ε/Π. Συνδρομή από τον Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Πηγές: Ροδιακή, Δημοκρατική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα