ΑΘΗΝΑ
12:56
|
01.05.2024
Πέταξε στα 8,41μ. με το έκτο άλμα του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος για πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Πέταξε” στα 8,41μ. με το έκτο άλμα του ο Μίλτος Τεντόγλου και απο την 4η θέση που βρισκόταν σκαρφάλωσε στην πρώτη, βάζοντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του, το δευτερο χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά από εκείνο του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία και το πρώτο στο άλμα εις μήκος στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο  23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά που μετέβη στην Ιαπωνία με την κορυφαία φετινή επίδοση (8,60μ.) στον κόσμο, με άλμα 8,11μ. στην πρώτη του προσπαθεια πέρασε στην πρώτη θέση.

Ωστόσο, το άλμα στα 8,21μ. του Κουβανού Μάσο έστειλε τον Τεντόγλου στη 2η θέση. Στη συνέχεια ο συμπατριώτης του Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία εκτοξεύτηκε στα 8.41μ., αφήνοντας τον Έλληνα πρωταθλητή στην 3η θέση.

Το δεύτερο και τρίτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν άκυρα κι έτσι πέρασε στην 3η θέση με τους Κουβανούς Μάσο και Ετσεβαρία να διεκδικούν τα δύο πρώτα σκαλιά του βάθρου.

Χωρις_τιτλο_92

Έγκυρο ήταν το τέταρτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8.10μ., ενώ πάτησε και 11 εκατοστά πίσω από τη γραμμή.

Πολύ καλό ήταν και το πέμπτο άλμα του Έλληνα πρωταθλητή στα 8,15μ.  που τον έφερε στην 3η θέση, γιατί είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Χάρισον που είχε επίσης 8.15μ.. Ωστόσο ο Ισπανός Κάθερες με άλμα στα 8.18 πέρασε τρίτος, στέλνοντας τον Τεντόγλου στην 4η θέση.

Η ανατροπή έγινε στο τέλος, καθώς στην 6η του και τελευταία προσπάθεια ο Τεντόγλου “πέταξε” και “προσγειώθηκε” στα 8,41μ., άλμα που τον εκτόξευσε στην 1η θέση, χαρίζοντάς του το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ετσεβαρία, που αγωνιζόταν τραυματισμένος μετά το τρίτο άλμα, ξεκίνησε για την τελευταία προσπάθειά του μετά το 8,41 του Έλληνα Ολυμπιονίκη αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το άλμα του, καθώς έδειξε να παθαίνει τράβηγμα στη διαδρομή προς τη βαλβίδα και σταμάτησε την προσπάθειά του, συμβιβαζόμενος με τη δεύτερη θέση.


Ο Τεντόγλου πανηγύρισε με συρτάκι, ενώ δεν ξέχασε τον άτυχο Κουβανό ανταγωνιστή του, ο οποίος κρατούσε μέχρι το τέλος το χρυσό.

“Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 8,41μ ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες! #Tokyo2020” έγραψε στο Twitter o πρωθυπουργός.

“Με την τελευταία του προσπάθεια, στην κορυφή του κόσμου. Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς προσέφερε το ψυχικό άλμα που είχαμε ανάγκη σε μία τόσο δύσκολη ημέρα. Συγχαρητήρια για τη δύναμη, το πείσμα, τη νίκη” σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα