ΑΘΗΝΑ
03:25
|
10.05.2024
Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια κατήγγειλε ότι οδηγήθηκε ενάντια στη θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο για να επιστρέψει στο Μινσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ, Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα παραλίγο απαγωγής από μέλη της προπονητικής ομάδας της πατρίδας της και οδηγήθηκε κόντρα στη θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο για να επιστρέψει στο Μινσκ.

Η Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ. Στη συνέχεια με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram δήλωσε: “Νομίζω είμαι ασφαλής. Είμαι με την αστυνομία”, τονίζοντας ότι “Δεν πρόκειται να γυρίσω στο Μινσκ”.

Η 24χρονη αθλήρτρια είχε τρέξει στα 100 μ. γυναικών την Παρασκευή, επρόκειτο να τρέξει στα 400 μ. τη Δευτέρα και στη σκυταλοδρομία 4×400 την Πέμπτη.

Από την πλευρά της η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας υποστήριξε ότι η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια παρουσίαζε “συναισθηματική και ψυχολογική αστάθεια” και κρίθηκε απαραίτητη η επιστροφή της στη χώρα.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστικό όργανο των των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι μέλη της προπονητικής ομάδας εισέβαλαν στο δωμάτιό της την Κυριακή (1/8) και την υποχρέωσαν να μαζέψει τα πράγματά της και να πάει διά της βίας στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στη χώρα της.

Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι “μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα