ΑΘΗΝΑ
13:51
|
20.09.2024
Οι πλημμύρες στο τέλος Ιούλη προκάλεσαν συνολικά τουλάχιστον 292 νεκρούς, προβλήματα σε 13 εκατομμύρια ανθρώπους και ζημιές σε πάνω από 9.000 κατοικίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τριπλασιάστηκαν τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν το τελευταίο 10ήμερο Ιουλίου την επαρχία Χενάν της Κίνας. Από τουλάχιστον 99 που ήταν οι νεκροί ως την περασμένη Πέμπτη, σήμερα ανήλθαν στους 302 ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη άλλων 50 ατόμων.

Ειδικότερα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν αξιωματούχοι της επαρχίας Χενάν εξήγησαν πως τα περισσότερα από τα θύματα (τουλάχιστον 292) βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Ζιενγκζού και αγνοούνται άλλα 47. Άλλα επτά άτομα πνίγηκαν και τρεις αγνοούνται στην πόλη Σινσιάνγκ, δύο πνίγηκαν στην πόλη Πινγκντινγκσάν και ένα στην πόλη Λούο χε.

People ride a front loader as they make their way through a flooded road following heavy rainfall in Zhengzhou, Henan province

Ο δήμαρχος της πόλης Ζιενγκζού, Χου Χονγκ, εξήγησε ότι τουλάχιστον 39 από τα θύματα βρέθηκαν σε υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων της πόλης και άλλα έξι σε υπόγειους αυτοκινητόδρομους.

Στα τέλη Ιουλίου έπληξαν πρωτοφανείς καταιγίδες την επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές μεταξύ άλλων και από την υπερχείλιση ποταμών της περιοχής. Μόνον στην πόλη Ζενγκζού εκτιμάται πως έπεσαν μέσα σε τρεις μέρες πάνω από 600 κυβικά χιλιοστά βροχής, ποσότητα που ισοδυναμεί με αυτή ενός έτους.

Rescuers move people out of a flooded zone as part of an evacuation effort in Weihui city in central China’s Henan province on 26 July.

Σύμφωνα με τις κινεζικές οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στο τέλος Ιούλη προκάλεσε συνολικά προβλήματα σε 13 εκατομμύρια ανθρώπους, προκάλεσε ζημιές σε πάνω από 9.000 κατοικίες και προκάλεσε συνολικά οικονομικές ζημιές ύψους 53 δισ. γουάν (7,29 δισ. ευρώ).

25 killed by central China flooding in worst rains since records began |  The Times of Israel
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα