ΑΘΗΝΑ
10:33
|
20.04.2024
Λοιδώρησε την Ελλάδα πως δεν σέβεται ούτε τις διμερείς ούτε τις διεθνείς συνθήκες που υπογράφει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Ελλάδα κατηγόρησε και πάλι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, ότι εν μέσω πυρκαγιών συνεχίζει την “επιθετική ρητορική” των κυρώσεων, προσθέτοντας πως αυτό δεν συνάδει με την καλή γειτονία ούτε και αρμόζει σε μία χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Λοιδώρησε επίσης την Ελλάδα πως δεν σέβεται ούτε τις διμερείς ούτε τις διεθνείς συνθήκες που υπογράφει για να ισχυριστεί ότι η “διεθνής κοινότητα” δεν θα πρέπει να κατηγορεί την Τουρκία που τάχα “επιθυμεί ειλικρινά” την επίλυση των διμερών θεμάτων με διάλογο.

Εικόνα

Οι δηλώσεις Ακάρ δεν εντάσσονται μόνον στο πλέγμα των τεταμένων σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας αλλά έχουν αποδέκτη και τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, σημαντικό μέρος των οποίων φέρεται δυσαρεστημένο τόσο από τη διαχείριση της οικονομίας όσο και από την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δεκάδες ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα αποτεφρώνοντας δάση, κατοικίες, επιχειρήσεις, χλωρίδα και πανίδα.

Η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται επίσης επειδή εγκατέλειψε το αρχικό σχέδιο κατασκευής εγχώριου πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα