ΑΘΗΝΑ
09:38
|
19.04.2024
«Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Επίσης, σημείωσε ότι «το σύστημα πυροπροστασίας δουλεύει κανονικά, ενώ η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία είναι σε απόλυτο συντονισμό και ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πύρινο μέτωπο που μαίνεται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή κινείται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αυτή τη στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την Αρχαία Ολυμπία. Στο μεταξύ, αναμένεται να ενισχυθούν και άλλο οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με πυροσβέστες που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή το πύρινο μέτωπο στην περιοχή, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας κ.ά.

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για εκκένωση κοινοτήτων , ενώ εκκενώθηκε και ο ίδιος ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχειρούν σε απόσταση μόλις δύο χιλιόμετρων από την Αρχαία Ολυμπία και μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την πόλη» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη σε όλο τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ένα άλλο μέτωπο της φωτιάς ‘ανεβαίνει’ προς τις κοινότητες».

Επίσης, ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «καταφέραμε να εκκενώσουμε άμεσα την Αρχαία Ολυμπία, όπως και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν τουρίστες».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

O Β. Γιαννόπουλος μίλησε για «ταυτόχρονα πολλαπλά μέτωπα» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για «οργανωμένο σχέδιο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα