ΑΘΗΝΑ
23:54
|
17.05.2024
Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει δασικές πυρκαγιές στη γειτονική Βουλγαρία, στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή του δύο δασοφύλακες και ένας τρίτος τραυματίστηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει δασικές πυρκαγιές στη γειτονική Βουλγαρία, στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή του δύο δασοφύλακες και ένας τρίτος τραυματίστηκε. Οι δασοφύλακες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, κοντά σε ένα χωριό στην περιοχή του Σαντάνσκι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί της Τετάρτης.

Στην περιοχή του Στάροσελ, τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν επίσης από πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκε ελικόπτερο του στρατού για να βοηθήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Άλλο ελικόπτερο, πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν από την Τρίτη στην προσπάθεια κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς στην οροσειρά της Στάρα Πλάνινα, στην περιοχή του Κάρλοβο, στην κεντρική Βουλγαρία.

Τη Δευτέρα κάηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον έξι κατοικίες και ένα παλιό σχολείο, σε πυρκαγιά που έφτασε μέχρι τα σπίτια ενός χωριού στην περιοχή του Κιούστεντουλ.

Η Βουλγαρία πλήττεται από κύμα καύσωνα από την περασμένη εβδομάδα και η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση ότι τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται καθημερινά 200-240 πυρκαγιές, όπως είπε σήμερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Νικολά Νικόλοφ, που εξήγησε ότι το 93% των πυρκαγιών προκαλείται από ανθρώπινη δραστηριότητα, οι οποίες λόγω της ζέστης, της ξηρασίας και των ανέμων παίρνουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα