ΑΘΗΝΑ
22:07
|
19.04.2024
Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μιζούρι έδωσε χάρη σε ζευγάρι που κρίθηκε πέρυσι ένοχο γιατί προέβαλε όπλα εναντίον διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μιζούρι, Μάικ Πάρσον, έδωσε χάρη στο ζευγάρι των Μαρκ και Πατρίτσια Μακλόσκι, που κρίθηκαν ένοχοι γιατί το περυσινό καλοκαίρι είχαν προβάλει όπλα εναντίον διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter, που στο πλαίσιο διαμαρτυρίας στις 28 Ιουνίου του 2020 ζητούσαν την παραίτηση της δημάρχου Σεντ Λούις, Λάιντα Κρίουσον.

Η απόφαση του κυβερνήτη, να αποδώσει χάρη στο συγκεκριμένο ζευγάρι, που καθαρά και απροκάλυπτα έδειξε το ρατσιστικό του μένος προβάλλοντας απειλητικά όπλα σε διαδηλωτές τον Ιούνιο του 2020 και στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους συνολικά 2.750 δολαρίων ΗΠΑ αφού ομολόγησαν την ενοχή τους για πλημμεληματικές κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ερμηνεύεται ως εκπλήρωση της υπόσχεσής του Πάρσον απέναντι σε υπερσυντηρητικούς ψηφοφόρους του.

Το ζεύγος, δικηγόροι αμφότεροι στο επάγγελμα, εμφανίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Συνέδριο Ρεπουμπλικάνων, με τον άνδρα να δηλώνει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος για γερουσιαστής του Μιζούρι στο άμεσο μέλλον.

Πηγές: NBC, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα