ΑΘΗΝΑ
05:48
|
06.05.2024
«Αλγεινή εντύπωση» προκαλεί ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Αλγεινή εντύπωση» προκαλεί ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, όπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με αφορμή την ξενοφοβικού περιεχομένου απάντησή του στην Ολλανδέζα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Τίνεκε Στρικ, που απηύθυνε έκκληση να προστατευθούν οι πρόσφυγες της Αμυγδαλέζας από την πυρκαγιά.

Στην ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Κριθαρίδης κατηγορεί τον Νότη Μηταράκη ότι προκαλεί «αλγεινή εντύπωση επιτιθέμενος σε Γερμανίδα ευρωβουλεύτρια των Πρασίνων, η οποία ζήτησε την αυτονόητη διασφάλιση της ασφάλειας των μεταναστών και προσφύγων στην Αμυγδαλέζα, λόγω της χθεσινής πυρκαγιάς».

Και σημειώνει: «Ο υπουργός του κ. Μητσοτάκη που έχει κάνει “κανονικότητα” τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με την ανοχή και της Frontex παραβιάζοντας καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο του ασύλου, επιδίδεται τώρα σε ρητορικές Χρυσής Αυγής θυμίζοντας μας το αποκρουστικό, ακροδεξιό και μισάνθρωπο πρόσωπο της κυβερνώσας παράταξης». 

«Οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και απολογούμενοι για εγκλήματα τους, συνεχίζουν να βρίσκονται δυστυχώς σε θέσεις ευθύνης της Μητσοτάκης ΑΕ αναπαράγοντας ανενδοίαστα ρατσισμό και ρητορικές και πρακτικές μίσους που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως η Τίνεκε Στρικ απηύθυνε χθες το βράδυ μέσω twitter, αγωνιώδη έκκληση στην κυβέρνηση να εκκενώσει το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας από τους περισσότερους από 600 διοικητικά κρατούμενους πρόσφυγες που παρέμεναν στα κοντέινερ, την ώρα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση η πυρκαγιά και επικρατούσε ασφυξία από τους πυκνούς καπνούς.

«Ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να μην το διακινδυνεύσει και να εκκενώσει αμέσως την Αμυγδαλέζα από τους κρατούμενους μετανάστες, που βρίσκονται πολύ κοντά στη φωτιά. Τώρα», έλεγε συγκεκριμένα.

Και ο υπουργός Μετανάστευσης της απάντησε: «Φυσικά έχουμε σχέδιο. Με την ευκαιρία, ενδιαφέρεστε καθόλου για τους ντόπιους που υποφέρουν από τη φωτιά; Ρωτήσατε γι’ αυτούς;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα