ΑΘΗΝΑ
05:08
|
25.09.2021
Κυνική απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου σε ερώτηση ευρωβουλευτή των Ολλανδών Πρασίνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση έχει προκαλέσει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ελληνική κοινή γνώμη η κυνική και ανάλγητη απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε έκκληση που του απηύθυνε μέσω Twitter ευρωβουλευτής των Ολλανδών Πρασίνων να εκκενωθεί το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας από τους πρόσφυγες, απάντησε με ειρωνείες.

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να μην ρισκάρει και να απομακρύνει αμέσως τους μετανάστες που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, πολύ κοντά στη φωτιά. Τώρα» έγραψε συγκεκριμένα στο twitter η Τίνεκε Στρικ.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε με τρόπο που σοκάρει. «Φυσικά έχουμε σχέδιο. Δείχνετε ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποφέρουν από τη φωτιά; Έχετε ρωτήσει για αυτούς;» έγραψε ο Νότης Μηταράκης.

Ακολούθησε απάντηση της Τίνεκε Στρικ όπου σκωπτικά δικευκρινίζεται πως αν και η ίδια είναι «ασφαλώς ανήσυχη για όλους τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τις φωτιές» εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του υπουργού η διασφάλιση της προστασίας των προσφύγων.

Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια χρηστών κάτω από την παρέμβαση του υπουργού, με πολλούς να εκφράζουν την οργή τους για την απάντησή του και άλλους να επικρίνουν και να ειρωνεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφερόμενοι στις διακοπές του πρωθυπουργού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: Διαβουλεύσεις για να αποβιβαστούν 152 μετανάστες

Εξωδικαστική συμφωνία των ΗΠΑ με την Μενγκ Ουαντζού της Huawei

Δρόμους συνεργασίας με την Τουρκία “απέναντι σε κοινούς εχθρούς” αναζητά ο Μητσοτάκης

Λα Πάλμα: Εκκένωση τριών πόλεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα