ΑΘΗΝΑ
19:21
|
19.04.2024
Κυνική απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου σε ερώτηση ευρωβουλευτή των Ολλανδών Πρασίνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση έχει προκαλέσει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ελληνική κοινή γνώμη η κυνική και ανάλγητη απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος σε έκκληση που του απηύθυνε μέσω Twitter ευρωβουλευτής των Ολλανδών Πρασίνων να εκκενωθεί το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας από τους πρόσφυγες, απάντησε με ειρωνείες.

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να μην ρισκάρει και να απομακρύνει αμέσως τους μετανάστες που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, πολύ κοντά στη φωτιά. Τώρα» έγραψε συγκεκριμένα στο twitter η Τίνεκε Στρικ.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε με τρόπο που σοκάρει. «Φυσικά έχουμε σχέδιο. Δείχνετε ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποφέρουν από τη φωτιά; Έχετε ρωτήσει για αυτούς;» έγραψε ο Νότης Μηταράκης.

Ακολούθησε απάντηση της Τίνεκε Στρικ όπου σκωπτικά δικευκρινίζεται πως αν και η ίδια είναι «ασφαλώς ανήσυχη για όλους τους ανθρώπους που επηρεάζονται από τις φωτιές» εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του υπουργού η διασφάλιση της προστασίας των προσφύγων.

Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια χρηστών κάτω από την παρέμβαση του υπουργού, με πολλούς να εκφράζουν την οργή τους για την απάντησή του και άλλους να επικρίνουν και να ειρωνεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφερόμενοι στις διακοπές του πρωθυπουργού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα