ΑΘΗΝΑ
09:19
|
04.07.2024
Μάχη των κατοίκων με την πύρινη λαίλαπα. Αναμένουν οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τις σεισμικές δονήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία.

Πριν από λίγο ενεργοποιήθηκε το 112 και για τις Πεύκες Ηλείας. Το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε τώρα στις Πεύκες Ηλείας εκκενώστε προς Κρέστενα, μέσω Λιναριάς. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

Την ίδια ώρα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Χελιδόνι.

Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι καλή καθώς η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται σε τρία μέτωπα στην περιοχή όπου σημειώνονται συνεχείς αναζωπηρώσεις, παρότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδής δήλωσε ότι όλο το βάρος της πολιτείας δίνεται στο να “κλείσει” το πύρινο μέτωπο της Ολυμπίας.

Μέσα σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση σημειώθηκαν και δύο σεισμικές δονήσεις, η δεύτερη ύψους 4 ρίχτερ, στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και αναμένουν οδηγίες από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με τις σεισμικές δονήσεις.

O αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση και στην κοινότητα Χελιδόνι, ενώ έχει δοθεί βάρος για να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, “η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι”.

Έκκληση για αύξηση των εναέριων μέσων που επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας κάνουν τοπικοί αξιωματούχοι καθώς νωρίτερα εκδηλώθηκε νέα αναζωπύρωση της φωτιάς που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο.

Το βράδυ η φορά των ανέμων είχε απομακρύνει τις φλόγες από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ωστόσο η κατάσταση αυτή την ώρα παραμένει κρίσιμη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Κηφισό

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Εργατικό ατύχημα με τρεις τραυματίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος

Πέθανε ο Αβραάμ (Μάκης) Λεσπέρογλου-Ο συνήθης ύποπτος της δεκαετίας του ’80

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα